Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 13. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

tátadások Győr-Révfaluban

tátadások Győr-Révfaluban

tadták a felújított Dózsa György rakpart, Rozmaring, Selmeci, Vidra és Vizimolnár utcákat. A Dózsa György rakpart, Rozmaring, Selmeci, Vidra és Vizimolnár utcák felújítása a

Németh Zoltán alpolgármester kifejtette, az elmúlt három évben soha nem látott útfelújítási program valósult meg Győrben. Ennek újabb elemei a most átadott utcák, amelyek elkészültében jelentős szerepe van dr. Németh Viktornak, a terület önkormányzati képviselőjének.

A képviselő kifejtette, az elmúlt időszakban a városrészben számos járda felújítása, a közvilágítás bővítése, a szennyvízcsatornázás teljes kiépítése történt meg. Több helyen megoldódott a felszíni csapadékvíz elvezetés, folytatódott a temető rekonstrukciója, és jelentős mértékű volt a parkfelújítási munka is, ezúttal pedig újabb utcák felújítása valósulhatott meg.

A Dózsa György rakparton a 2008-as első ütemű felújítást folytatva újabb szakasz alakult át ezúttal az rvíz és Báthory közök között. Az útpálya felújításán túl 30 férőhelyes parkolót alakítottak ki a Mosoni-Duna töltés lábánál. Bekerülési költség: 24,2 millió forint.

A Rozmaring utca a harmadik és egyben befejező - Pöltenberg és Kertész utcák közötti - útszakaszát újították fel teljes körűen. A csapadékvíz elvezetést betonfolyókák kombinációjával megoldva új pályaszerkezetű utca alakult ki Révfaluban. A munkálatok során 29 fát kellett kivágni a hely szűke miatt, pótlásuk érdekében 58 db díszmeggy fajtájú fát ültettek. Bekerülési költség: 52 millió forint.

A Selmeci utca Hédervári út és Rozmaring utca közötti szakaszát újították fel első ütemként. A csapadékvíz elvezetés érdekében külön tervet készíttettek a Rozmaring utcához kapcsolódóan. Bekerülési költség: 15 mFt.

A Vidra és Vizimolnár utcák esetében a 2000-es évek elején új telekosztások során kialakított utcanyitásokkor jött létre a két utca vonala. Az ingatlanok, közművek kiépítése után több rétegben murva borítást kaptak az utcák. A kiépítetlen utca fenntartása rendszeres figyelmet és ráfordítást követelt, ezért döntöttek a két utca aszfaltozott kiépítése mellett. Bekerülési költség: 30,7 mFt.

Az építtető az tkezelő Szervezet, a kivitelező a Magyar Aszfalt Kft volt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense