Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 23. 07:49, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Utazhatnak haza a franciák, ha mernek

Utazhatnak haza a franciák, ha mernek

Kis híján csoda történt a Franciaország–Dél-Afrika-meccsen, de aztán minden úgy alakult, ahogy azt várni lehetett. A házigazdák, bár győztek, nem tudták elcsípni a második helyet, a teljesen szétesett franciák pedig csoportutolsóként

 

Nem mindennapi események vezették fel a kedd délutáni találkozót. Elvileg még mindkét csapatnak volt esélye a továbbjutásra (bár ha Mexikó és Uruguay döntetlent játszik, már nincs miről beszélni), persze csak nagy gólarányú győzelemmel. Ennek ellenére az elmúlt napokban mindenről volt szó, csak a nyolcaddöntőbe kerülésről nem.



A közvélemény előtt hullott apró darabokra a francia válogatott, akiknél még az is nagy szó volt, hogy hétfőn edzésre jelentkeztek. A négy évvel ezelőtti vébé döntősei olyan mélységekbe jutottak, ami az európai futballban szinte elképzelhetetlen egy világversenyen. Így a délutáni találkozó igazi kérdése az volt, hogy fel tudnak-e állni a padlóról, vagy pedig tovább fokozva a szégyent elvéreznek a házigazdák ellen, és utolsók lesznek a csoportjukban. A Bafana Bafanáról kevesebb szó esett, a továbbjutásra nekik talán még a galloknál is kevesebb esélyt adtak. Mindkét kezdőcsapatban jelentős változások zajlottak le. Többek között a gallok csapatkapitánya, Evra is kimaradt.



Azt nem mondhatjuk, hogy egymásnak estek volna a csapatok, az első negyedóra gyakorlatilag eseménytelenül telt el. A galloknál volt többet a labda, de mezőnyfölényük meddő volt. Aztán a 20. percben a semmiből gólt lőttek a házigazdák: Lloris rosszul jött ki egy szöglet után, Khumalo pedig Diabyt megelőzve, négy méterről az üres kapuba fejelt (0-1). És még öt perc sem telt el, amikor tovább fogytak az amúgy is vékonyka francia remények: Gourcufföt könyöklésért kiállította a játékvezető. A 37. percben pedig úgy tűnt, végleg eldőlt: a gallok utazhatnak haza. Az ötösön belül addig ügyetlenkedtek, míg Mphela Masilela beadott labdáját be nem lőtte a gólvonalról (0-2). Ugyanakkor a házigazdák előtt ekkor megnyílt az esély... A félidő lefújásáig már nem változott az eredmény, a másik pályával ellentétben, ahol Uruguay vezetést szerzett Mexikó ellen, ezzel pedig elérhető közelségbe került a házigazdáknak a továbbjutás.

 

A második játékrész is lassan csordogáló játékkal indult. Visszaesett az amúgy sem túl magas iram, pedig Dél-Afrikának még gólokat kellett volna lőnie. Domenech aztán behozta Henryt Cissé helyett. Ugyan nem emiatt, de sikerült a szépítés: a 70. percben Sagna ugratta ki Ribéryt, aki a kifutó kapus mellett középre passzolt, az egyedül érkező Malouda pedig az üres kapuba lőtt (1-2). Megszületett a vébé első francia gólja! Viszont a Bafana Bafana továbbjutási esélyei ezzel a találattal újra minimálisra csökkentek. Ez meg is látszott az utolsó húsz percen, gyakorlatilag semmi sem történt. Így maradt a semmire sem jó 2-1-es hazai győzelem.


Mintha már a kezdő sípszó előtt beletörődött volna mindkét csapat a kiesésbe. Lassan és békésen csordogált a játék, a butaságért kiosztott piros lap mellett csak egy sárga kártyát kellett, hogy előhúzzon a játékvezető. Így elbúcsúzott a vébétől a házigazda (amire ilyen korán még nem volt példa) és a négy évvel ezelőtti döntős is. Pedig amire kevesen számítottak, a másik meccs nem lett döntetlen.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!