Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Március 26. 08:26, hétfő | Külföld

Útnak indult a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Útnak indult a világ legnagyobb tengerjáró hajója

A nyugat-franciaországi Saint-Nazaire-ben a hétvégén átadták a világ legnagyobb utasszállító tengerjáróját a Royal Caribbean hajótársaságnak.

A 362,1 méter hosszú, 72,5 méter magas és 65 méter maximális szélességű Symphony of the Seas már el is indult Barcelonába, ahonnan március 31-én visz elsőként utasokat egy Nápolyt és Rómát (Civitavecchia) érintő, öt éjszakás útra. Erre a nyitás-előtt útra ugyan nem lehet jegyet venni, de az első hivatalos útra, amely szintén Barcelonából indul április 7-én, még van hely: a hét éjszakáért 747 eurót (235 ezer forint) kell fizetni.

A novemberig tartó időszakot a Földközi-tengeren tölti majd a Symphony of the Seas, spanyol-, francia- és olaszországi kikötők között szállítva az utasokat. Utána a monstrum átszeli majd az Atlanti-óceánt, és a floridai Miamiban fog állomásozni egész évben, onnan indítja majd útjait – áll a Royal Caribbean közleményében.

A Symphony of the Seas bruttó űrtartalma (ez a hajók összes belső térfogatát jellemző, dimenzió nélküli mérőszám) 228 081. Ez 1081-gyel több, mint testvéréé, a Harmony of the Seas-é, amelyet 2016-ban adtak át, és eddig a világrekordot tartotta. Elődjénél gyorsabb és csendesebb is lesz az ígéretek szerint.

A társaság közleménye szerint az új hajó 5518 vendéget fogad majd kétfős elhelyezéssel a 2759 kabinban, amelyek között lesz 28 tengerre néző, balkonos is. A vendégeket 2200 alkalmazott szolgálja majd ki. Időtöltésükről pedig többek között több tucat étterem, bár, előadóterem, korcsolyapálya, kosárlabdapálya, mászófal gondoskodik, valamint a legmagasabb csúszda, amely tengerjárón működik.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Loic Venance

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).