Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 04. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2004-ben egy édesanya és lánya életét oltotta ki Makón - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

2004. november 16-án Makón, a Szegedi utca egyik házában holtan találtak egy 78 esztendős asszonyt és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát.

A vádirat szerint a férfi reggel, a szomszédos ingatlan téglakerítésén keresztül mászott be az idős sértett makói házának udvarába. A vádlott vascsővel többször megütötte az asszonyt, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit a vádlott szintén többször megütött a vascsővel. A férfi ezt követően megölte a sértetteket.

A vádlott a házban evett, ivott, és értéktárgyak után kutatott, de nem találta meg a sértett eldugott pénzét. A férfi ugyanazon az útvonalon, ahogyan a házba jutott, távozott.

A nyomozás során korábban gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, vele szemben az eljárást 2006 márciusában, bizonyíték hiányában megszüntették. Tavaly novemberben újabb adatok alapján folytatták a nyomozást, és ekkor került a hatóság látókörébe az elkövető - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.