Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 01. 06:15, péntek | Helyi

Vádat emeltek a szlovák férfi ellen, aki két biciklist is elgázolt

Vádat emeltek a szlovák férfi ellen, aki két biciklist is elgázolt

Vádat emeltek a bódult állapotban két kerékpárost halálra gázoló férfi ellen.

A Győri Járási Ügyészség tájékoztatása szerint, a 36 éves szlovák férfi 2021 októberében, a hajnali órákban úgy vezetett, hogy előtte kábítószert, fogyasztott.

A férfi Jánossomorja belterületén haladt, mikor tompultsága miatt rátért a kerékpársávra, ahol elütötte az ott szabályosan kerékpározó 20 éves nőt. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Alig másfél órával később az elkövető már Mosonmagyaróváron egy 49 éves kerékpározó férfit ütött el, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A sértett két héttel később, a kórházban hunyt el. Az elkövetőt még aznap reggel elfogták a rendőrök.

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense