Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2016. Július 29. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslat született a bódult állapotban vezető férfi ellen.

Vádemelési javaslat született a bódult állapotban vezető férfi ellen.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetben részes sofőrnél állapították meg a rendőrök, hogy a baleset idején bódult állapotban vezetett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bódult állapotban való járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 39 éves kapuvári sofőrrel szemben.

A nyomozás adatai szerint a 39 éves kapuvári férfi és utasa 2016. február 28-án 0 óra 5 perckor a 85-ös számú főúton közlekedett Szárföld felől Kapuvár irányába Volkswagen Jetta típusú személygépkocsijával. A 8516-os számú út és a 85-ös számú főútvonal kereszteződésében egy Opel Corsa típusú autó sofőrje feltehetően meg akart fordulni, ennek során nem biztosított elsőbbséget a Volkswagen vezetőjének, ezért vele összeütközött. A baleset következtében - annak okozója - az Opel vezetője és jobb első utasa a helyszínen életét vesztette, míg a 39 éves Volkswagen sofőrje 8 napon túl gyógyuló, jobb első utasa pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A balesetet követően a Volkswagen sofőrjétől, a kórházban - kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt - mintát vettek.

A büntetőeljárásban megállapították, hogy a 39 éves kapuvári gépjárművezető kábítószert fogyasztott. A mintában talált értékek alapján - a szakértői vélemény szerint - a balesetben részes sofőr a cselekménye elkövetésének idején vezetésre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt, azaz bódult állapotban vezette a Volkswagen Jetta típusú gépjárművét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a 39 éves kapuvári férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Győri Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.