Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2016. Július 29. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslat született a bódult állapotban vezető férfi ellen.

Vádemelési javaslat született a bódult állapotban vezető férfi ellen.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetben részes sofőrnél állapították meg a rendőrök, hogy a baleset idején bódult állapotban vezetett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bódult állapotban való járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 39 éves kapuvári sofőrrel szemben.

A nyomozás adatai szerint a 39 éves kapuvári férfi és utasa 2016. február 28-án 0 óra 5 perckor a 85-ös számú főúton közlekedett Szárföld felől Kapuvár irányába Volkswagen Jetta típusú személygépkocsijával. A 8516-os számú út és a 85-ös számú főútvonal kereszteződésében egy Opel Corsa típusú autó sofőrje feltehetően meg akart fordulni, ennek során nem biztosított elsőbbséget a Volkswagen vezetőjének, ezért vele összeütközött. A baleset következtében - annak okozója - az Opel vezetője és jobb első utasa a helyszínen életét vesztette, míg a 39 éves Volkswagen sofőrje 8 napon túl gyógyuló, jobb első utasa pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A balesetet követően a Volkswagen sofőrjétől, a kórházban - kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt - mintát vettek.

A büntetőeljárásban megállapították, hogy a 39 éves kapuvári gépjárművezető kábítószert fogyasztott. A mintában talált értékek alapján - a szakértői vélemény szerint - a balesetben részes sofőr a cselekménye elkövetésének idején vezetésre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt, azaz bódult állapotban vezette a Volkswagen Jetta típusú gépjárművét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a 39 éves kapuvári férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Győri Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.

2020. Január 26. 09:21, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 27-től

2020. Január 26. 09:18, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2020. Január 25. 07:35, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: