Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 10. 14:30, szombat | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Évadnyitó a Győri Balett társulatánál

Évadnyitó a Győri Balett társulatánál

Négy új tagja van a Győri Balett társulatának, mely pénteken tartotta évadnyitó ülését.

Kiss János boldog új évadot kívánt a társulatának és a közönségnek is. A kívánsághoz persze mellékelte az új bemutatókat is. Elmondta: a napokban megegyezett Harangozó Gyulával, hogy a koreográfus betegsége miatt elmaradt Zorba előadást jövőre mutatják be.

Az idén izgalmas vállalkozásnak ígérkezik a helyette színre vitt Rózsaszínház című produkció. Ezt a bemutatót október 8-án láthatják a győri nézők, a budapesti premier pedig november 22-én lesz.

Tavasszal a Keep Smiling – Hódolat Chaplinnek című sikerelőadást újítják fel, s meglepetésként elkészül egy egyfelvonásos is, amit a már előkészületek alatt álló VIII. Magyar Táncfesztiválon láthat a közönség.

Reményeik szerint sikerül megegyezni a Queen produkciós csapatával, hogy a művet október elseje után is be tudják mutatni. Amennyiben ez nem sikerülne – amire a társulat vezetői nem is gondolnak –, akkor szeptember 16-án Komárnoban búcsúznak a darabtól.

Október 31-én a Magyar Rapszódiával lépnek a budapesti közönség elé a Művészetek Palotájában. Januárban a Kisfaludy teremben lesz látható az Óz/Forgószél gyermekelőadás, melyet a veszprémi színház is befogad saját bérletébe.

Bemutatták az új táncosokat: Henrik Lamark és Kodolányi Lívia Szlovéniából, a Maribor Balett társulatától érkezett, Szakács Richárd, Szanyi Tamás, Tüű Barbara pedig a Budapesti Táncművészeti Főiskoláról. Gyermekszülés után visszatért Ströck Barbara és Hegyi Réka is.

Kiss János szólt arról, hogy szeptember 15-én, a nyílt napon délelőtt a színpadon tartják a tréninget, s egy meglepetéssel is készülnek: részlet látható az új darabból, melyben Bede Fazekas Csaba is közreműködik.

Az évadnyitón a polgármesteri hivatalt dr. Lipovits Szilárd jegyző, Serfőzőné Tóth Andrea, a kulturális főosztály vezetője, s Rózsavölgyi László, a kulturális bizottság elnöke képviselte.

Trunkos Ildikó

Címkék: Győri Balett

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.