Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2010. Január 08. 07:16, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Ketten tettek ajánlatot a Magyar Televíziónak az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részleges átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön az MTV. A licit pénteken indul, ezután a

Csütörtök délig lehetett ajánlatokat tenni a köztévének a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részbeni átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az MTV Zrt. A televízió két ajánlatot kapott a határidőig. Ezek a televíziós társaságok vehetnek részt egy úgynevezett speciális liciten, pénteken. Hogy pontosan mely cégekről van szó, azt nem árulták el, az érintettek titoktartást kértek ugyanis.

Az úgynevezett vaklicit a legjobb ajánlattal indul pénteken. Ennek két részből kell állnia: egyrészt a felkínált összegből, másrészt abból, hogy hány meccset szeretnének közvetíteni. A vaklicit lényege, hogy az ajánlattevőket csak arról értesíti a közjegyző, hogy hányadik legjobb tét az övék. Ennek ismeretében aztán módosíthatnak az ajánlaton. A vaklicitnek akkor van vége, ha a megadott időn belül nem érkezik új ajánlat.

Ha a licit lezárul, az ajánlatokat a köztévé vezetősége az MTV Közalapítvány kuratóriuma elé viszi. Ez legkorábban másfél hét múlva várható. A testület döntése után kezdődhetnek meg az egyeztetések a szerződésről, amit még a FIFA-nak és az EBU-nak is jóvá kell hagynia.

A Magyar Televízió anyagi okokból korábban úgy döntött, hogy eladja az idei foci vb közvetítési jogát - de nem az összes meccsét. A tervek szerint a mérkőzések egy részét a köztévé sugározza majd. Döntésüket azzal indokolják, hogy erre az évre elveszítették eddigi összköltségvetésük 35 százalékát, illetve a szabadon felhasználható költségvetési forrásaik felét. Emiatt indoklásuk szerint jóval kevesebb pénz jut például a drágább műfajba tartozó sportközvetítésekre is.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 09:28, szombat | Sport

Dupláztunk Ausztriában

Kilenc Supercar pilóta vágott neki a június 12-13-án a Greinbcahban megrendezett Rallycross Osztrák, és Szlovák bajnoki illetve FIA CEZ futamon.

2021. Június 18. 18:47, péntek | Sport

Új pálya, új győzelmek

Gender Racing Team – TopJet FX2000 - Vallelunga

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA

2021. Június 10. 12:34, csütörtök | Sport

Nem jó, de nem is tragikus!

Bár jobb helyezéseket vártunk a Ritmus ASE támogatott párosaitól a Salgó Rallye-n,