Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Január 08. 07:16, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Ketten tettek ajánlatot a Magyar Televíziónak az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részleges átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön az MTV. A licit pénteken indul, ezután a

Csütörtök délig lehetett ajánlatokat tenni a köztévének a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részbeni átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az MTV Zrt. A televízió két ajánlatot kapott a határidőig. Ezek a televíziós társaságok vehetnek részt egy úgynevezett speciális liciten, pénteken. Hogy pontosan mely cégekről van szó, azt nem árulták el, az érintettek titoktartást kértek ugyanis.

Az úgynevezett vaklicit a legjobb ajánlattal indul pénteken. Ennek két részből kell állnia: egyrészt a felkínált összegből, másrészt abból, hogy hány meccset szeretnének közvetíteni. A vaklicit lényege, hogy az ajánlattevőket csak arról értesíti a közjegyző, hogy hányadik legjobb tét az övék. Ennek ismeretében aztán módosíthatnak az ajánlaton. A vaklicitnek akkor van vége, ha a megadott időn belül nem érkezik új ajánlat.

Ha a licit lezárul, az ajánlatokat a köztévé vezetősége az MTV Közalapítvány kuratóriuma elé viszi. Ez legkorábban másfél hét múlva várható. A testület döntése után kezdődhetnek meg az egyeztetések a szerződésről, amit még a FIFA-nak és az EBU-nak is jóvá kell hagynia.

A Magyar Televízió anyagi okokból korábban úgy döntött, hogy eladja az idei foci vb közvetítési jogát - de nem az összes meccsét. A tervek szerint a mérkőzések egy részét a köztévé sugározza majd. Döntésüket azzal indokolják, hogy erre az évre elveszítették eddigi összköltségvetésük 35 százalékát, illetve a szabadon felhasználható költségvetési forrásaik felét. Emiatt indoklásuk szerint jóval kevesebb pénz jut például a drágább műfajba tartozó sportközvetítésekre is.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.