Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2014. Július 16. 06:00, szerda | Belföld

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet?

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet?

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet? Konkrét ügy alapján kérdezett az olvasó az onlinejogsebesz.hu szakembereitől, akik hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőt! Ne feledje, joga van kérdezni.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
2 évvel a válás után keresetet adtak be ellenem ingóságok elosztásával kapcsolatban. Volt párom teljes költségmentességet kapott. A szembesítések eredményre nem vezettek. Közben én is viszontkeresettel éltem és itt is a szembesítések eredménytelenek voltak.

Kérdésem az lenne, ha így marad és a bíróság nem tud határozni az ügyben, akkor én fizetek mindent? Nekem nincs ügyvédem, volt páromnak van, így azt is nekem kell fizetni, mert viszontkeresetet adtam be?

Volt párommal megegyezni nem lehet, azt mondja, ez neki nem kerül semmibe!

Válaszát köszönöm

2014. 06. 10.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Házassági vagyonjogi perben nem javaslom, hogy ügyvéd nélkül járjon el, mivel ennek súlyos anyagi következményei lehetnek.

Amennyiben anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy ügyvédhez forduljon, kérjen a bíróságtól teljes költségmentességet és kérje pártfogó ügyvéd kirendelését. A teljes költségmentességet a www.birosag.hu oldalról letöltött személyes költségmentességi nyomtatvány kitöltésével és bíróságra történő beadásával kérheti.

A bíróság mindenféleképpen dönteni fog, mégpedig annak a javára, aki eredményes bizonyítási eljárást fog lefolytatni.

A bizonyítási eljárás során azt kell bizonyítani, hogy a volt párja annyi ingóságot vitt el, hogy az a több, mint a házastársi vagyonközösség alatt szerzett közös vagyon fele. Vagy, hogy még az ön különvagyonába tartozó (házasság előtt már meg volt, ajándékba kapott stb.) ingóságokat is elvitte.

Önmagában az a tény, hogy a szembesítés eredménytelen volt csak azt jelenti, hogy nem egyeznek az álláspontjaik. Vigyen tanúkat, bizonyítékokat állítása alátámasztására.

A perköltséget egyébként a pervesztes fél fogja fizetni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Csomós Lilla Annamária
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott

2020. Július 04. 16:19, szombat | Belföld

Idén is díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2019. évi teljesítménye alapján;

2020. Július 04. 15:18, szombat | Belföld

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.