Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Március 06. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Valóban egészségesebb a friss?

Valóban egészségesebb a friss?

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?

A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.

A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.

A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.