Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Február 20. 11:50, hétfő | Életmód

Válságba került a hagyományos családmodell

Válságba került a hagyományos családmodell

Felmerül a kérdés, hogy hova vezet a XXI. század szomorú jelensége, mégpedig az, hogy a házasságot összetartó erő sok helyen már nem a szeretet,

- ehelyett a rezsiköltség, vagy éppen a vagyon minden áron való összetartása.

Ugyanakkor érezzük is, hogy a hagyományos családmodell soha nem mehet ki a divatból, mert ez adja meg a gyermekek számára az akol melegséget, amelyből a pszichéjük egy életen át táplálkozik.

"Manapság azonban - bizonyos körökben - ez már nem trendi, hiszen az individualista társadalmak "légy önmagad" szlogenje, nem veszi figyelembe a gyermekeink érdekeit. Szembe kell nézni a szomorú ténnyel, válságba került a hagyományos családmodell. Homokba dughatjuk a fejünket, ugyanakkor hasznosabb, ha akár média kampányt indítunk ennek megmentésére" - mondta Prof. Dr. Ősapay György, a népszaporulat kérdésével, meddőségi problémák elemzésével, korrigálási lehetőségeivel foglalkozó szakember, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

A boldog család a munkában is a legnagyobb ösztönző erő, hiszen nincs annál szebb amikor valaki az élete párjával együtt teljesíti be az élethivatását.
Persze arra is számítanunk kell, hogy nem minden családnál lehet ennyire idillikus a kép. Az egymás ellen lelki és fizikai terrort alkalmazó pároknál a válás lehet megoldás ahhoz, hogy egymástól elkülönülve, az életüket újraértelmezve , egymástól távolságot tartva képviseljék együtt a gyermekeik érdekeit.

Hogy hogyan? Ez intelligencia, empátia és józan belátás kérdése. A válásnál ugyanis nem csak az indulatok szabadulnak el, amelyekben szinte mindig a gyermek a játszma eszköze, hanem megnövekszik az esély az új párkapcsolatra is, azaz foltcsaládok alakulhatnak ki rövid időn belül.

A mozaikcsalád pedig akkor működik jól, ha a mottója: az egymás gyermekeinek, egyéb családtagjainak az elfogadása, azaz az egymás iránti tisztelet.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.