Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Augusztus 14. 09:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Változnak a villamosenergia- és a gáztörvény végrehajtási rendeletei

Változnak a villamosenergia- és a gáztörvény végrehajtási rendeletei

Akár a villamosenergia- vagy a gázkereskedő, akár a felhasználó személye változik, e tényt 15 napon belül közölni kell a másik féllel - tartalmazza a villamosenergia- és a gáztörvény közös végrehajtási rendeletmódosításának tervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

A villamosenergia-törvény végrehajtási rendelete úgy módosulna a tervezet szerint, hogy a felhasználó a bejelentéssel a villamosenergia-vásárlási szerződését is felmondja.
A felmondásban közölni kell annak jogcímét, továbbá, ha az a fogyasztási hely tulajdonos-változása, akkor a bejelentésben megadhatók az új tulajdonos adatai is. Amennyiben az új tulajdonos a korábbi kereskedőtől akarja vásárolni a villanyáramot, erre is utalni kell.
Mindezeket formanyomtatványba foglalja a kereskedő, és a honlapján elektronikusan letölthető formátumban közzéteszi, valamint azt - kérésre - a felhasználónak postán megküldi.
A gáztörvény végrehatási rendelete is lényegében azonos módon rendezi ezt a kérdést.
Mindkét végrehajtási rendeletben közös szabály lett, hogy a felhasználó halála esetén az elhalálozás tényét legkésőbb annak napjától számított hat hónapon belül kell a kereskedő számára bejelenteni. A vásárlási szerződés ekkor a bejelentésről való tudomásszerzéssel egyidejűleg szűnik meg.
A módosítások - várhatóan - a jövő év első napjától lesznek hatályosak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.