Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Július 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valutaváltásnál nem árt előre tájékozódni

Valutaváltásnál nem árt előre tájékozódni

A Magyarországi Pénzváltók Egyesületéhez beérkezett jelzések szerint a turistaszezon kezdete, valamint az elmúlt hetekben az egyéb valutákkal szemben jelentős erősödést produkáló forint miatt, néhány pénzváltó irodánál ismételten nem tudták teljesíteni a váltási igényeket.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében a pénzváltók azt javasolják, hogy a következő napokban valutát vásárolni szándékozó ügyfelek 2 - 300 ezer forintot meghaladó váltási szándék esetén, igényüket előző nap a pénzváltónál telefonon jelentsék be.

Felhívják arra is figyelmet, hogy csak PSZÁF engedéllyel rendelkező pénzváltóknál váltsák át az utazni szándékozók a forintot valutára. 500 ezer forintot meghaladó váltás fényképes igazolványt és lakcímkártyát is kérhetnek a pénzváltók. A pénzváltók arra is felhívják a figyelmet, hogy az utcai pénzváltás továbbra is bűncselekmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata