Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 06. 10:18, csütörtök | Belföld

Vár a kifutó! -Ability Fashion a Hiltonban

Vár a kifutó! -Ability Fashion a Hiltonban

2018. augusztus 31-én a budavári Hilton Budapest szálloda és az Ability Fashion közös szervezésében rendezték meg a "Vár a kifutó!" II. részét.

Buday Gergely, a team vezetője, Szlovák Dironával közösen hozta létre 2012. április 12-én az Ability Fashion-t, melynek küldetése, hogy lehetősége biztosítson megváltozott munkaképességű lányoknak fiúknak, akik betekintés nyerjenek a fotózás, divat világába.
A Vár a kifutó! - II. Felvonás egy olyan rendezvény, amely képes meg-és bemutatni, hogy a testi, szervi és érzékszervi adottságoktól, állapotoktól függetlenül mindenkinek ott a helye a kifutón!

A napi kihívásokkal és/vagy akadályokkal küzdő lányok és fiúk különlegesek, színesek, csinosak, és szépek. Fontos, hogy erősítsük azt, ami pozitív, ami előnyös. Eltereljük arról a figyelmet, gondolatot, amiben gyengébbek vagyunk, vagy amiben hátrányban érezzük magunkat.
Az esemény fővédnöke Őexc. Wening Esthyprobo Indonéziai Köztársaság Magyaországi Nagykövete, műsorvezetője Győrfi Pál az OMSZ szóvivője volt.
Az este sztárfellépője Fábián Éva és Mujahid Zoltán. További fellépők Santiago Maciel és Dé Patrícia, ParaDance Company, Nagy Krisztián Attila, Mikiniki és a Csinibabák, Proksa Zoltán.
Az este folyamán kifutóra lépett, mint modell kisérő - többek között – Mujahid Zoltán, Sütő Enikő, Farkas Bertalan, Szabó László (Magyar Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke), Árvai Zoltán szállodaigazgató, Müller Péter Sziámi, Pintér Máté (Pintér Tibor a Nemzeti Lovas Színház igazgatójának kisfia).


A VIII. Magyar Világtalálkozó Szépségverseny két királynője Fehérvári Dóra és Steiger Nikoletta, illetve Szick Petra Dóra II. udvarhölgy, Zolyomi Ingrid Xénia döntős is kifutóra léptek Tóth Tamás paralimpiai bajnok, paralimpiai ezüst-és bronzérmes, Európa-bajnok úszó, Maricki Richárd és Fülöp Attila mindketten taekwondoo, para taekwondoo sportágban jeleskednek.


A teltházas esemény végén Buday Gergely és Árvai Zoltán az eseményt jelképező, megtestesítő kulccsal - mely kaput nyit a szívhez, lélekhez – zárták be a Vár a kifutó! - II. Felvonást, annak reményében, hogy jövőre a budavári luxus szállodában újra kinyithassák azt.

Forrás: Ability Fashion Team- sajtóanyag

Képek: Facebook/ Ability Fashion/ Magyar Paralimpiai Csapat; Fördős Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.