Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 31. 14:58, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Várakozáson felül teljesített a magyar póló-csapat

Várakozáson felül teljesített a magyar póló-csapat

Märcz Tamás szerint a közvélemény és a szakma szempontjából is várakozáson felül teljesített a magyar férfi vízilabda-válogatott azzal, hogy a második helyen végzett a vasárnap véget ért 17. vizes világbajnokságon.

A szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón gratulált játékosainak, akik szerinte emberfeletti teljesítmény nyújtottak. Hozzátette: a csapat egyre egységesebb lett a torna során.

Märcz Tamás úgy látja, a vb tanulsága az volt, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben fejlődnie kell a magyar vízilabdának.

A jövőt illetően kifejtette, hamarosan az Universiadén (augusztus 19-30., Tajpej) fogja irányítani a magyar válogatottat, s elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon egy-két fiatal be tudja majd verekedni magát a nemzeti együttesbe. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, jelenleg nem gondolkodnak abban, hogy külföldi játékosokat honosítsanak.

Varga Dénes csapatkapitány hangsúlyozta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy ezen a budapesti vb-n a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba.

Ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte, neki egyetlen játékos sem jelezte, hogy lemondja a válogatottságot.

Nagy Viktor, a csapat All Star-válogatottba beválasztott kapusa azt mondta, bár a felkészülés elején aláírta volna a második helyet, még mindig csalódott, s az elvesztett vb-döntő óta nem alszik jól.

"Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz úton mentünk végig, de ebbe keserűség is vegyül, mert emlékszem, hogy mekkora örömet okoztunk a szurkolóknak akkor, amikor 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és mekkora szeretet áradt tőlük felénk. Ez azért nem ugyanaz az érzés" - fogalmazott a kapus.

Erdélyi Balázs is elismerte, hogy még tombol benne a csalódottság, mert nagyon közel voltak a világbajnoki aranyéremhez, ugyanakkor büszkén és boldogan gondol vissza az elmúlt két hétre.



Vámos Márton, akit a vb legértékesebb játékosának választottak, úgy fogalmazott: nem lett volna nagyobb büszkeség annál, mint amit akkor érzett volna, ha megnyerik a vb-döntőt.

"Rio után visszaküzdöttük magunkat az elitbe, a görögök elleni győzelem után örömérzet fogott el, de a döntő óta túlnyomórészt csalódottság van bennem" - jelentette ki Vámos, aki szerint sokat kell majd dolgozniuk azon, hogy kiderítsék, mi okozta a horvátok elleni mérkőzés elején tapasztalt rövidzárlatot.

A játékos köszönetet mondott a szurkolóknak, akiktől "annyi üzenetet és biztatást kaptak, hogy az valósággal besegítette őket a döntőbe".

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 0-4-es első negyed után 8-6-ra kapott ki szombaton a horvát válogatottól a vb döntőjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.