Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2017. December 22. 16:56, péntek | Belföld

Váratlanul elhunyt egy fiatal újságíró

Váratlanul elhunyt egy fiatal újságíró

Nemes András újságíró, blogger, filmkritikus 36 éves volt.

"András egy fazon, egy arc, egy karakter volt. Ezt az is tudta, aki akár csak felületesen ismerte, sőt ez volt legelső benyomása róla. Karizmatikus, intelligens, lehengerlő személyiség volt, aki pusztán a kisugárzásával és a humorával azonnal bármilyen társaság középpontjává tudott válni."

– olvasható a 444-en közétett nekrológban.

Azt írják, Nemes Andrásra gondolva önmagukban jelentéktelennek tűnő, visszatekintve mégis értékes pillanatok jutnak az eszükbe.

"Filmek és könyvek iránti, sosem csituló szenvedélye, találó viccei, az, ahogyan könnyen meglelte másokkal a közös hangot. Pontos, nagyfokú érzékenységről tanúskodó megállapításai, az önkritikus megjegyzéseiben megvillanó kíméletlen humora, és mindezek mögött mint vékony hegedűhúron táncoló vonó hangja, a folyamatosan vibráló emberi fájdalma."

A fiatal író számos területen alkotott: rajzolt, festett, színészkedett, írt verset és prózát – Entropláza című novelláskötete 2007-ben jelent meg –, valamint cikkeket a Geekzre és a Filmvilág blogjára.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 29. 04:00, vasárnap | Belföld

Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra.

2020. November 28. 18:32, szombat | Belföld

A véradások a veszélyhelyzet alatt is folyamatosak

Vérre a koronavírus-járvány idején is szükség van, a véradások a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosak, a biztonsági előírások megtartásával

2020. November 28. 16:04, szombat | Belföld

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

Továbbra is a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus ellen - mondta Duda Ernő virológus, immunbiológus szombat reggel az M1 csatornán.

2020. November 28. 12:58, szombat | Belföld

Vasárnap szünetelnek az útdíjfizetési rendszer értékesítési szolgáltatásai

November 29-én, vasárnap hajnali 1.00 és 5.00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások, az e-matrica,