Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 20. 09:45, szerda | Belföld

Varga Iza most lett igazán Dr. Balogh Nóra

Varga Iza most lett igazán Dr. Balogh Nóra

A Barátok Közt népszerű ügyvédnője maga is állami gondozott volt. Most az őt alakító Varga Izabella állt be egy napra tiszteletbeli nevelőszülőnek az SOS Gyermekfalvakhoz.

Az SOS kampánya a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekekre hívja fel a figyelmet, és megmutatja, milyen egy nevelőszülői család belülről.

A kőszegi SOS gyermekfaluban az 56 éves Balog Margit 5 kamaszt és 2 kicsit terelget, 16 éve nevelőszülő. Azonnal jól megértették egymást Varga Izabellával, hiszen mindketten kamaszproblémákkal küzdenek egész álló nap.

„Egy kis- és egy nagykamasszal nem egyszerű az élet… Azt szoktam mondani, hogy régebben a családi harmóniát években, mostanság viszont inkább percekben mérjük. De félre a tréfát: mérhetetlenül örülök és büszke vagyok rá, hogy ilyen erős és határozott lányaim vannak. A kamaszkor a határok feszegetéséről szól – mesélte Varga Iza, aki szerint Margit nagyon jól érti a tinik világát. – Egész nap próbáltam ellesni tőle a tudományát, hátha haza tudok csempészni belőle valamit.”

„Most értettem meg igazán a karakterem” - tette hozzá.

Az SOS Gyermekfalvakban 400 gyerek él nevelőszülői családokban. Olyan gyerekek, akiket ki kellett emelni vér szerinti családjukból többnyire bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége vagy halála miatt. Nevelőszülők, pszichológusok és fejlesztő pedagógusok dolgoznak azon, hogy a gyerekek új esélyt kapjanak és kihozhassák magukból a maximumot.

„Ezek a gyerekek esélyt kapnak arra, hogy családban nőhessenek fel, szeretetteljes közegben, és egy olyan anyával mint Margit. Igazából én most értettem csak meg, hogy a sorozatbeli karakterem miért ragaszkodik annyira a többiekhez, akikkel együtt nőtt fel az árvaházban, akik a testvérei. Kőszegen jól látszott a gyerekeken, hogy szeretik egymást, a kicsik a nagyok nyakában csimpaszkodtak, valaki mindig megsimogatta a legkisebbet, jó volt nézni őket. Amikor megérkeztem, akkor mindenki azonnal megmutatta a szobáját, megnéztem a házat, a család kutyáját, és utána megebédeltünk. Az ebédet közösen készítették Margittal a nagyok, sőt, eljöttek látogatóba néhányan azok közül a gyerekek közül is, akiket Margit nevelt fel, de már kirepültek. Olyan szeretettel szólítják őt anyucinak, és teljesen természetesen segítenek neki. Sokat beszélgettünk, hatalmas nevetések voltak, és az SOS faluban is sétáltunk egyet. A kicsikkel pingpongoztam, sőt a legkisebb lánynak megtanítottam egy négykezes dalnak az első sorait is a zongorán, ezt a kislányommal is sokszor játszottam régebben. Megígértem neki, hogy visszajövök, és megtanuljuk végig” – mesélte el Varga Izabella az NLCafénak.

Varga Izabella gyakran és szívesen segít, de nem szereti mindezt a nyilvánosság tudtával csinálni. Most azért tett kivételt, mert úgy érzi, hogy a karácsony közeledtével sokkal nyitottabb szívvel járnak az emberek, és szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét az SOS munkájára, ami egyedülálló.

Forrás: nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő