Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2014. Június 18. 08:32, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Várpalotai robbanás - Megműtik a két, Győrbe szállított fiút

Várpalotai robbanás - Megműtik a két, Győrbe szállított fiút

Meg kell műteni azt a két fiút, akiket a kedd délutáni várpalotai robbanás után a veszprémi kórházból a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak - közölte az intézmény orvos-igazgatója kedd este az MTI érdeklődésére.

Oláh Attila elmondta, a fiúk állapota stabil, repeszek okozta koponyasérülésük miatt műtik meg őket, az egyik gyermeken már meg is kezdték a beavatkozást. A fiúk állapota súlyos, de nem életveszélyes - tette hozzá.

Józsa Zoltán, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán felrobbant egy robbanótest, a sérültek 14 évesek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit közölt, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Talabér Márta a település polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták.Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 16:41, csütörtök | Helyi

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat.

2019. November 20. 19:53, szerda | Helyi

Átadásra került a Bizalom Védjegye

Idén is átadták a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyprogram tanúsítványait, szerda délután a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.