Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Március 10. 18:48, vasárnap | PR
Forrás: infoGyőr/GÁ

Varrass okosan!

Varrass okosan!

Sokak testét díszítik tetoválások és még többen gondolkoznak tetoválás készíttetésén. Nézzük mire érdemes odafigyelni, ha még a tetoválás előtt állunk.

Virág Péter, az Elizium Tatto tulajdonosa 1994 óta foglalkozik tetoválásokkal. A közel két évtized alatt több ezer tetoválást készített. Megkérdeztük, mik a leggyakrabban elkövetett hibák, illetve mire érdemes odafigyelnünk, ha tetoválás készíttetése előtt állunk.

Az elsődolog, amit fontos körüljárnunk mielőtt tetoválásra adjuk a fejünket, nem más mint maga a tetováló. Nem árt utánajárnunk a korábbi munkáinak, referenciáinak és itt nem csak az adott tetováló szalonra értjük, hanem konkrétan a tetoválóra. Lévén, hogy sok szalonban nem egy ember dolgozik és eltérőek lehetnek a munkáik minősége és stílusa. Mivel ez egy életre szóló döntés, ne az ár legyen az elsődleges szempont, inkább várjunk vele, de ne anyagi megfontolásból hozzuk meg a döntést.

A második gyakran elhibázott döntés a mintha helytelen megválasztása. Érdemes jól átgondolni, mi is az, amit egy életen át szívesen látunk a testünkön. Ezen belül is a leggyakrabban előforduló eset a barát/barátnő nevének "felvarratása". Péter nem egy olyan esettel találkozott, hogy a tetoválás még be sem gyógyult teljesen, de a románc elmúlt így aktualitását vesztette a tetoválás. Kérdésünkre, hogy ilyenkor mit lehet tenni, elmondta a takarás egy lehetséges megoldás. Ám ez nem egyszerű és a lehetőségek határoltak.

A harmadik dolog amit jól gondoljunk át, nem más, mint a tetoválás pozicionálása. Átgondolandó, jövőbeli terveinkhez mindenképp igazítandó, hogy látható helyre kerüljön e a tetoválás. Sokak elgondolásával ellentétben, a lézeres eltávolítás, valójában nem is eltávolítás. Igaz több árnyalattal fakítja a tetoválást, de végleges megoldást nem nyújt.

A negyedik körülmény, melyet sokan figyelmen kívül hagynak, az a tetoválás utókezelése. Ez két részre osztva magyarázza nekünk Péter. Az egyik a friss tetoválás helyes fóliázása. Ezt minimum 24 óráig rajta kell hagyni. Kérdésünkre, hogy ennek mi a pontos oka, a következő választ kaptuk. A tetoválás megtörténte után nem sokkal a bőr felső rétege összezárul, viszont az alatta lévő mélyebb réteg bőrsavót termel, ami a felette lévő réteget nyomja és további varrosodást okozna, amennyiben nem lenne lefóliázva. Ilyen esetben a mélyebb varrosodás következtében a tetoválás "lepotyogna", mivel egészen a festékig besebesedne a bőr. A fólia alatt viszont megfelelő körülmények vannak a kinedvezésre.
A másik gyakran elkövetett hiba a tetoválás utókezelése során, a napfény és szolárium kerülésének figyelem kívül hagyása. A bőrnek a teljes regenerációra 3-6 hónapra van szüksége. A korábban megejtett szolárium látogatás vagy napozás elcsúfíthatja, öregítheti a frissen, pár hónapja elkészült tetoválásunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.