Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2013. Március 10. 18:48, vasárnap | PR
Forrás: infoGyőr/GÁ

Varrass okosan!

Varrass okosan!

Sokak testét díszítik tetoválások és még többen gondolkoznak tetoválás készíttetésén. Nézzük mire érdemes odafigyelni, ha még a tetoválás előtt állunk.

Virág Péter, az Elizium Tatto tulajdonosa 1994 óta foglalkozik tetoválásokkal. A közel két évtized alatt több ezer tetoválást készített. Megkérdeztük, mik a leggyakrabban elkövetett hibák, illetve mire érdemes odafigyelnünk, ha tetoválás készíttetése előtt állunk.

Az elsődolog, amit fontos körüljárnunk mielőtt tetoválásra adjuk a fejünket, nem más mint maga a tetováló. Nem árt utánajárnunk a korábbi munkáinak, referenciáinak és itt nem csak az adott tetováló szalonra értjük, hanem konkrétan a tetoválóra. Lévén, hogy sok szalonban nem egy ember dolgozik és eltérőek lehetnek a munkáik minősége és stílusa. Mivel ez egy életre szóló döntés, ne az ár legyen az elsődleges szempont, inkább várjunk vele, de ne anyagi megfontolásból hozzuk meg a döntést.

A második gyakran elhibázott döntés a mintha helytelen megválasztása. Érdemes jól átgondolni, mi is az, amit egy életen át szívesen látunk a testünkön. Ezen belül is a leggyakrabban előforduló eset a barát/barátnő nevének "felvarratása". Péter nem egy olyan esettel találkozott, hogy a tetoválás még be sem gyógyult teljesen, de a románc elmúlt így aktualitását vesztette a tetoválás. Kérdésünkre, hogy ilyenkor mit lehet tenni, elmondta a takarás egy lehetséges megoldás. Ám ez nem egyszerű és a lehetőségek határoltak.

A harmadik dolog amit jól gondoljunk át, nem más, mint a tetoválás pozicionálása. Átgondolandó, jövőbeli terveinkhez mindenképp igazítandó, hogy látható helyre kerüljön e a tetoválás. Sokak elgondolásával ellentétben, a lézeres eltávolítás, valójában nem is eltávolítás. Igaz több árnyalattal fakítja a tetoválást, de végleges megoldást nem nyújt.

A negyedik körülmény, melyet sokan figyelmen kívül hagynak, az a tetoválás utókezelése. Ez két részre osztva magyarázza nekünk Péter. Az egyik a friss tetoválás helyes fóliázása. Ezt minimum 24 óráig rajta kell hagyni. Kérdésünkre, hogy ennek mi a pontos oka, a következő választ kaptuk. A tetoválás megtörténte után nem sokkal a bőr felső rétege összezárul, viszont az alatta lévő mélyebb réteg bőrsavót termel, ami a felette lévő réteget nyomja és további varrosodást okozna, amennyiben nem lenne lefóliázva. Ilyen esetben a mélyebb varrosodás következtében a tetoválás "lepotyogna", mivel egészen a festékig besebesedne a bőr. A fólia alatt viszont megfelelő körülmények vannak a kinedvezésre.
A másik gyakran elkövetett hiba a tetoválás utókezelése során, a napfény és szolárium kerülésének figyelem kívül hagyása. A bőrnek a teljes regenerációra 3-6 hónapra van szüksége. A korábban megejtett szolárium látogatás vagy napozás elcsúfíthatja, öregítheti a frissen, pár hónapja elkészült tetoválásunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 14:22, kedd | PR

Miért van szükség a terhesgondozásra?

Felkészülni a gyermekvárásra már önmagában is csodálatos dolog. Ebben az időszakban valami olyan vágy és szeretet fogja el az embert, amit előtte még soha nem tapasztalt.

2020. Március 19. 13:12, csütörtök | PR

Fogbarát étkek? Ezt edd, ha egészséges fogakat akarsz!

„Moss rendesen fogat!”, „Vigyázz a fogaid épségére!”, „Azt ne edd meg, mert kilyukad tőle a fogad!” – ugye te is hallottad ezeket a mondatokat gyerekként?

2020. Március 19. 13:08, csütörtök | PR

Afrodiziákummal a tavaszi levertség ellen?

A tavasz az emberek többségét pozitív energiával és jókedvvel tölti fel, viszont az éremnek mindig két oldala van. De mégis mikor okozott problémát a napsütés és az újjáéledő természet?

2020. Március 05. 15:44, csütörtök | PR

Minden az adósságcsökkentő kölcsönökről 3 pontban

Nagyon hasznos lehet ez a hitel típus, ha meg akarjuk szelidíteni már felvett kölcsöneinket. Lássuk dióhéjban, mit érdemes tudnunk róla!