Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Április 14. 14:47, szerda | Bulvár
Forrás: Bizso Press

Varrógépnek köszönheti angoltudását Hevesi Tamás?

Varrógépnek köszönheti angoltudását Hevesi Tamás?

Nagy világjáró, képzett zenész és volt már NB1-es edző is. Bejárta az egész világot, mégis Ausztrália varázsolta el leginkább. Miben rejlik a kenguruk földjének varázsa, ha még a nyelvet is nehezen szokta meg?

A földrész iránti ra

Tamás összesen hat és fél évet töltött az általa csodálat országban, a látogatások száma húszra tehető. Ahhoz, hogy álmai megvalósuljanak és megértesse magát az ott élőkkel, természetesen angolul tudnia kellet. A kint elő magyarokkal azért az anyanyelvén is tudott kommunikálni, továbbá az őslakosoktól is gyorsan elsajátított bizonyos kifejezéseket.

- Az ausztrál angol nekem furcsa, az az igazság, de ma már másképpen vélekedek, mint mikor kívülről hallottam. A skótokat a legnehezebb megérteni, de ettől függetlenül meg kell szokni. Kell egy hét, amíg az ember rááll erre a formára. Az ausztrál angollal nagyon nehéz volt barátságot kötnöm. Makacsul próbáltam tartani magam az eredetileg megtanult kiejtéshez. Ám amikor egy igazi Redneck-kel találkozik az ember, akkor nagyon nehéz kihámozni, mit is szeretne valójában mondani. Nekem a kanadai angol a kedvencem. Tiszta, érthető, dallamos - mesélte Tamás az 5percangol érdeklődésére.

Persze neki sem múlt el nyelvi nehézségből eredő kaland nélkül a külföldre való látogatása. Mindjárt az első útja során vicces félreértésbe keveredett. Történt, hogy lakása és utcazenészi keresete már volt, ám valami biztosabb bevételre vágyott. Ezért vett egy újságot és elkezdte böngészni a hírdetéseket.

- Olvastam, hogy "singer wanted". Hosszú időn keresztül győzködtem az embert, hogy énekes vagyok Magyarországról, lemezem van, show műsor kötődik a nevemhez. Reagálgatott, ugyanakkor észrevettem, hogy nem nagyon kérdez vissza szinte semmit rólam. Majd egy idő után kibökte, hogy rendben van, amit elmondtam az mind nagyon jó és szép,de ezt miért meséltem el neki hiszen ő egy Singer varrógépet keres... - elevenítette fel végül a vicces emlékeket Hevesi Tamás, aki ha teheti szívesen böngészi az 5percangol nyelvoktató magazint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.