Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 02. 12:04, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vasárnap ünneplik Budapesten a kávé világnapját

Vasárnap ünneplik Budapesten a kávé világnapját

Kávékóstolóval, blend building bajnoksággal, szakmai beszélgetésekkel és minden eddiginél több kiállítóval ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban a Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

Szeptember végén ünneplik számos országban a kávé világnapját. Magyarországon kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, nekik köszönhetően vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja, ahol hazai pörkölők és baristák várják a közönséget - közölték az MTI-vel a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a látogatók különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain; csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. A magyarországi Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen.

Több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig, de lesznek kávékoktélok, kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában.

A programban szerepelnek szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Coffee Day's Blend Building Bajnokság is, melynek során a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávéblendet.

A színpadi beszélgetéseken téma lesz a kávévilág helyzete a pandémia alatt és után, a magyarországi piac változásai, trendek és túlélési stratégiák kávézók és pörkölők számára, de az érdeklődők választ kaphatnak arra is, hogy lehet-e kapszulás egy specialty kávé vagy hogy miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt.

A kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség: a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon című minikiállításán.

A fenntarthatóságot szem előtt tartva a vendégek érkezéskor újrahasznosított kávéspoharat kapnak, amit a standoknál becserélhetnek és haza is vihetnek.

Mint a közlemény kiemeli, azoknak is érdemes csatlakozni a Kávé Napjához, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes otthoni kávéélményhez, hiszen csúcsminőségű kapszulás kávék, szemeskávé-különlegességek, háztartási kávés eszközök is helyet kapnak a standokon.

A védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvény teljes programja a www.kavenapja.hu honlapon olvasható.

Címkék: kávé, világnap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.