Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 12. 08:42, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Vasárnapi istentiszteleten nyitott tüzet egy nő a hívőkre Texasban

Vasárnapi istentiszteleten nyitott tüzet egy nő a hívőkre Texasban

Texasban szolgálaton kívüli rendőrök lőttek le egy nőt, aki a vasárnapi istentisztelet kezdetén egy templomban tüzet nyitott a hívekre, egy kisgyerek súlyosan megsebesült - közölték a hatóságok Houstonban.

Troy Finner, a texasi nagyváros rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kora délután a spanyol nyelvű istentiszteleten egy közismert templomban, a Lakewood Church-ben történt az incidens. A körülményekről annyi hangzott el, hogy a nővel, aki egy puskából tüzet nyitott, egy 4-5 éves kisgyerek érkezett. A templomban jelen lévő szolgálaton kívüli rendőrök viszonozták a lövéseket, és a támadót halálosan megsebesítették. A lövöldözés során a nővel jött gyermek megsebesült, és válságos állapotban kórházban ápolják. Egy idősebb férfi a lábán sebesült meg.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a nő azt kiabálta a lövöldözés közben, hogy bomba is van nála, de a hatóságok nem találtak robbanóeszközt sem a támadó hátizsákjában, sem autójában.

A lövöldözés indítékát egyelőre nem közölték. Az incidens helyszíne, a Lakewood templom lelkipásztora a jól ismert egyházi személyiség Joel Osteen, televíziós evangelista és üzletember.

Címkék: rendőrségi hír, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).