Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 02. 15:12, szombat | Belföld
Forrás: mti

Vasárnapra virradóra ismét karbantartás lesz az útdíj-értékesítési rendszerekben

Vasárnapra virradóra ismét karbantartás lesz az útdíj-értékesítési rendszerekben

Rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt vasárnapra virradó éjszaka 1 óra és 3 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése - tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint a tervezett munka az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti.

A jelzett időben az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. A NÚSZ Zrt. vasárnap éjszaka is nyitva tartó, az M3 Szilas pihenőben lévő ügyfélszolgálati irodájában sem lesznek elérhetők az ügyintézési lehetőségek - tették hozzá.

A közleményben hangsúlyozták, az üzemszünet végét követő egy órán belül a NÚSZ Zrt. nem szab ki pótdíjat az e-matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. Ez a 60 perces türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

A szolgáltató arra is felhívta a figyelmet, hogy az úthasználati jogosultságot érdemes még a karbantartás kezdete előtt megvásárolni.

Címkék: útdíj, karbantartás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.