Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 08. 15:22, kedd | Belföld

Vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt Borsodban

Vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt Borsodban

Három férfi tört be az asszony otthonába a Borsod- Abaúj- Zemplén megyei Nyéstán, két nő pedig az utcán őrködött. Az áldozat felébredt a betörés hangjára, amit észrevették a rablók is.

Az egyik férfi egy vascsővel addig verte, amíg meg nem halt. A bíróság összesen 80 év börtönre ítélte az ügy vádlottjait. Az ítélet nem jogerős.

Az ötfős társaság, három férfi és két nő ugyanazon a településen élt. Az egyik nő jól ismerte az idős asszonyt és a szokásait, többször kért tőle kölcsön pénzt.

2017. áprilisában egy társaságban, együtt volt mind az öt ember, amikor az egyik nő arról panaszkodott, hogy ha nem szerez gyorsan pénzt és ételt, a hatóságok el fogják tőle venni a gyerekeit. Ekkor döntöttek úgy, hogy kirabolják a nyugdíjast. Indulás előtt az egyik férfi magához vett egy vascsövet.

A banda tagjai hátulról közelítették meg a házat. A tulaj a nyári konyhában aludt. A két nő kint maradt az utcán őrködni, a három férfi pedig betört a házba. Az asszony felébredt a zajra. A férfi, akinél a vascső volt, egyből elkezdte ütni és egészen addig folytatta, amíg az asszony már nem mozgott. Olyan súlyos koponyasérülései lettek, hogy a helyszínen meghalt.

A három férfi ezek után átkutatta a házat, élelmiszereket és néhány tízezer forintot vittek el, amit szétosztottak és elmenekültek. Amikor hazaértek, rájöttek, hogy a vascsövet ott felejtették az asszony házában, ezért még aznap este visszamentek érte, majd egy lakatlan telek kútjába dobták.

A bíróság a banda tagjait nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt mondta ki bűnösnek kedden. Az ítélet szerint az asszonyt halálra verő férfit tettesként, a többiek bűnsegédként követték el a bűncselekményt. A gyilkos férfit 20 év, a többieket pedig 12-18 év fegyházra ítélték – írja Origónak küldött közleményében a Miskolci Törvényszék.

Az ítélet ellen a vádlottak és a védőik, valamint az ügyész is fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A vádlottak továbbra is letartóztatásban maradnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.