Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2019. Szeptember 18. 08:24, szerda | Külföld

Vasúti kocsikban töltötték az éjszakát az emberek Hannoverben

Vasúti kocsikban töltötték az éjszakát az emberek Hannoverben

A vihar miatt történt késések és járatkimaradások miatt a Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság mintegy kétszáz embernek engedélyezte, hogy a vasúti kocsikban aludjon a hannoveri főpályaudvaron keddről szerdára virradóra.

A DB tájékoztatása szerint erre a célra két intercity szerelvényt biztosítottak, amelyben 1400 embernek volt elegendő hely. Ennyire azonban nem volt szükség. Hamburgban és Kassel városban is hasonló intézkedést hoztak, bár itt nem mutatkozott ilyen igény.
Hannover és Bréma között felfüggesztették a vasúti közlekedést

Kedd este és szerda hajnalban Németország északi és északkeleti részén voltak fennakadások, késések és járatkimaradások a vasúti közlekedésben.

A svájci Chur és Hamburg között mintegy háromszáz ember kényszerült várakozásra egy vasúti szerelvényen azért, mert a viharban leszakadt a felsővezeték. Az utasok felét busszal Hannoverbe szállították, míg a többiek a vasúti kocsikban maradtak és több órán át arra vártak, hogy helyreállítsák az áramellátást.

A Hannover és Bréma közötti vasúti forgalmat felfüggesztették.

Forrás: origo.hu

Kép: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 10:04, kedd | Külföld

Már csaknem 43,5 millió fertőzöttet tartanak nyilván a világon

Világszerte már 43 483 973 ember fertőződött meg koronavírussal, a járvány halálos áldozatainak száma 1 159 397, a gyógyultaké pedig 29 199 046 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

2020. Október 27. 05:00, kedd | Külföld

A magyarok szerint Trump nyer

A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.

2020. Október 26. 15:07, hétfő | Külföld

Őrizetbe vettek egy csecsent Franciaországban, aki az interneten dicsőítette a tanárgyilkosságot

Terrorcselekmény dicsőítésének gyanújával őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek vasárnap Franciaországban egy 22 éves csecsent, aki lájkolta a lefejezett tanárról az internetre feltöltött képeket.

2020. Október 26. 13:05, hétfő | Külföld

Nem kizárt a karantén Franciaországban, újabb rekord a napi esetszámban

A francia kormány nem zárja ki az országos karantén újbóli elrendelését a koronavírus-járvány megfékezésére, miután az elmúlt 24 órában több mint 52 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít.