Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Május 03. 14:27, szerda | Életmód

Vedd fel a futócipőt és boldogabb leszel!

Vedd fel a futócipőt és boldogabb leszel!

Olyan edzést keresel, ami nem csak az egész testedet átformálja, de hozzájárul mentális egészségi állapotod megőrzéséhez is?

Vedd fel a futócipőt!

Sokan idegenkednek a futástól és értelmetlen kifogásokat keresnek, hogy miért nem tesznek semmit egészségük megőrzése érdekében, azonban lehetséges, hogy minden egyes nap ott lóg a fejük felett egy kérdőjel: vajon min kellene változtatni, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben? A válasz egyszerű: felkelni a kanapéról/az íróasztaltól/a borospohártól és határozottan eldönteni, hogy mostantól másképp lesz: az egészségem a legfontosabb.

Mielőtt a futás közismert előnyeiről beszélnénk, adunk egyetlen egy olyan indokot, amiért már megéri elkötelezned magad a futás mellett. Ez pedig nem más, mint a bizonyított tény, hogy a rendszeres futástól boldogabb leszel. Ugye, hogy lehet motiválni? Mellette szól még, hogy ezzel a mozgásformával égetheted el a legtöbb kalóriát, javítja a koncentrációs képességet, természetes nyugtató hatása van. Fél, vagy egy óra futás felér egy mentális edzéssel is!

Ha az a típusú ember vagy, akit a modern társadalom nyújtotta kényelem "beszippant", ideje, hogy felismerd a futás adta szabadság örömeit, hogy észrevedd azokat a gyönyörű pillanatokat, amikor Te lehetsz a középpontban, amikor maguktól jönnek a megoldások a hétköznapi problémákra….Bizony nem is hinnéd, de rengeteg jó ötlet megszületését köszönhetik például hosszútávfutók a maguk mögött hagyott kilométereknek. Kezdetnek bőven megteszi a 10-15 perces gyaloglás is, érdemes az intenzitást folyamatosan növelni.

Ha azt gondolod, hogy a futás monoton és uncsi, jusson eszedbe, hogy ezt te döntöd el! Amennyiben új utakat keresel és nem hagyod, hogy a megszokás a hatalmába kerítsen, csodálatos élményekkel lehetsz gazdagabb.

Szintén köztudott, hogy a futás lassítja az öregedési folyamatot, az egész testre pozitív hatást gyakorol. Napjainkban rendkívül népszerű ez a mozgásforma, hisz’ bárhol végezhető.

Futás előtt ne hagyd ki a bemelegítést! Az edzést pedig mindig nyújtással zárd!

Bárhogy is döntesz, ne feledd: a te életed a te egészséged!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.