Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Január 15. 19:43, szerda | Külföld

Vegán, újrahasznosítható tubusba csomagolt fogkrémet dobott piacra a Colgate

Vegán, újrahasznosítható tubusba csomagolt fogkrémet dobott piacra a Colgate

Piacra került az Egyesült Királyságban a világ első, teljes egészében újrahasznosítható anyagú tubusba zárt fogkréme, ami ráadásul vegán.

A Colgate azt ígéri, az új technológiát megosztja majd más gyártókkal is, hogy közösen tudjanak hozzájárulni a műanyag jelentette környezetterhelés csökkentéséhez - számol be arról a Guardian.

A fogkrémes tubusok egészen ideáig megoldhatatlan feladatot jelentettek az újrahasznosítási törekvések számára, mivel azok műanyag és alumínium speciális keverékéből készülnek. A fogyasztók évente mintegy 20 milliárd tubus fogpasztát vásárolnak, a kiürült tárolók pedig jelentősen hozzájárulnak a műanyagszennyezés növekedéséhez.

A Colgate most azt állítja, sikerült megoldaniuk a problémát, mert mérnökeik egy speciális, nagy sűrűségű polietilén (HDPE) anyagot készítettek, ami hasonló a tejesdobozok anyagához. A vállalat azt mondja, szakembereik teljesítménye abban áll, hogy rájöttek arra, hogyan készíthetők az alapvetően kemény, de újrahasznosítható anyagból igény szerinti rugalmasságú tubusok.

Ez minden valószínűség szerint azt is jelenti, hogy az új anyagból készült tubusok is összenyomhatók, feltekerhetők lesznek, ami valószínűleg a fogkrémhasználat egyik univerzális sarokköve elvárásként, a tubusokhoz kapcsolódóan.

A Colgate-Palmolive konszern azt ígéri, 2025-re teljes termékkínálatuk csomagolásánál megvalósul a 100 százalékban megújuló anyagokra való átállás.

A vállalat az új terméket egy új márkája neve alatt hozza forgalomba. A Smile for Good-ot egy vegán szervezet minősítette az ilyen életmódot követők számára ajánlottnak.

A briteknél a Waitrose és a Boots üzleteiben debütáló terméknek mindössze egyetlen szépséghibája van: hatszor annyiba kerül, mint a hagyományos Colgate-fogkrémek.

Egy 75 milliliteres kiszerelésért 5 fontot (kb. 1800 forint) kell fizetni.

A vállalat azt ígéri, a nevükhöz köthető új technológiát más gyártók részére is rendelkezésre bocsátja majd.

Forrás: origo.hu

Főkép: Illusztráció - Shutterstock

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 20. 18:01, kedd | Külföld

Kína megelőzte Észak-Amerikát a mozis jegyárbevételi piacon

Kína 2020-ban hivatalosan is megelőzte Észak-Amerikát a legnagyobb mozis jegyárbevételi piacok versenyében - adta hírül a The Hollywood Reporter.

2020. Október 20. 16:08, kedd | Külföld

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Éjszakai kijárási tilalmat rendel el a szlovén kormány keddtől az ország egész területére a koronavírus-járvány megfékezése céljából - közölte Ales Hojs belügyminiszter a válságkabinet hétfői sajtótájékoztatóján.

2020. Október 20. 13:53, kedd | Külföld

A lefejezett francia tanár iskolájának négy tanulóját is őrizetbe vették

Tizenötre emelkedett a hatalmas felháborodást kiváltó francia tanárgyilkosság ügyében őrizetbe vettek száma: hétfőn előállították a Conflans-Sainte-Honorine középiskolájának azon négy diákját is,

2020. Október 20. 10:48, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma a világban már meghaladta a 40 milliót, a gyógyultaké a 27,6 milliót

A világon már 40 344 310 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 117 539, a meggyógyultaké pedig 27 627 761 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.