Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 15. 19:43, szerda | Külföld

Vegán, újrahasznosítható tubusba csomagolt fogkrémet dobott piacra a Colgate

Vegán, újrahasznosítható tubusba csomagolt fogkrémet dobott piacra a Colgate

Piacra került az Egyesült Királyságban a világ első, teljes egészében újrahasznosítható anyagú tubusba zárt fogkréme, ami ráadásul vegán.

A Colgate azt ígéri, az új technológiát megosztja majd más gyártókkal is, hogy közösen tudjanak hozzájárulni a műanyag jelentette környezetterhelés csökkentéséhez - számol be arról a Guardian.

A fogkrémes tubusok egészen ideáig megoldhatatlan feladatot jelentettek az újrahasznosítási törekvések számára, mivel azok műanyag és alumínium speciális keverékéből készülnek. A fogyasztók évente mintegy 20 milliárd tubus fogpasztát vásárolnak, a kiürült tárolók pedig jelentősen hozzájárulnak a műanyagszennyezés növekedéséhez.

A Colgate most azt állítja, sikerült megoldaniuk a problémát, mert mérnökeik egy speciális, nagy sűrűségű polietilén (HDPE) anyagot készítettek, ami hasonló a tejesdobozok anyagához. A vállalat azt mondja, szakembereik teljesítménye abban áll, hogy rájöttek arra, hogyan készíthetők az alapvetően kemény, de újrahasznosítható anyagból igény szerinti rugalmasságú tubusok.

Ez minden valószínűség szerint azt is jelenti, hogy az új anyagból készült tubusok is összenyomhatók, feltekerhetők lesznek, ami valószínűleg a fogkrémhasználat egyik univerzális sarokköve elvárásként, a tubusokhoz kapcsolódóan.

A Colgate-Palmolive konszern azt ígéri, 2025-re teljes termékkínálatuk csomagolásánál megvalósul a 100 százalékban megújuló anyagokra való átállás.

A vállalat az új terméket egy új márkája neve alatt hozza forgalomba. A Smile for Good-ot egy vegán szervezet minősítette az ilyen életmódot követők számára ajánlottnak.

A briteknél a Waitrose és a Boots üzleteiben debütáló terméknek mindössze egyetlen szépséghibája van: hatszor annyiba kerül, mint a hagyományos Colgate-fogkrémek.

Egy 75 milliliteres kiszerelésért 5 fontot (kb. 1800 forint) kell fizetni.

A vállalat azt ígéri, a nevükhöz köthető új technológiát más gyártók részére is rendelkezésre bocsátja majd.

Forrás: origo.hu

Főkép: Illusztráció - Shutterstock

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.