Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 14. 12:35, hétfő | Helyi
Forrás: gyor.hu

Öveges József Fizikaverseny: Országos döntő Győrben

Öveges József Fizikaverseny: Országos döntő Győrben

2012. május 18-20-között rendezik városunkban a verseny országos döntőjét...

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Általános Iskolai Oktatási Szakcsoportja huszonkettedik alkalommal rendezi meg az Öveges Józsefről elnevezett fizikaverseny országos döntőjét a 14 éves korosztályos tanulók számára. (Társrendezők: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr)

A szervezők fontos feladatnak tekintik a természettudományok iránt érdeklődő, fizikából tehetséges tanulók, tehetségük korai felismertetését és kibontakoztatásának segítését. Ezeknek a versenyeknek az első lépcsője az Öveges József Fizikaverseny, amely a 14 éves korosztály legtehetségesebb tanulóinak ad lehetőséget, hogy egymással összevessék képességeiket. A háromfordulós verseny az egész ország területét lefedi, a megyék és a főváros legjobban felkészült tanulói vesznek részt az országos döntőn. (sőt 11 fő határon túli, akik a fizikát magyarul tanulják)

A verseny fővédnöke Magyar Innovációs Szövetség. A 3 napos vetélkedő elméleti és gyakorlati részből áll. A pihenés óráiban a résztvevők megismerkednek Győr város nevezetességeivel, felkeresik Öveges József professzor győri diákkorának helyszíneit, emlékeit. A verseny színhelye: Győr, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Eötvös tér 1.

Az ünnepélyes megnyitó a Városháza dísztermében 2012. május 18-án (pénteken) 14 órakor, az ünnepélyes eredményhirdetés a Városháza dísztermében 2012. május 20-án (vasárnap) 8.30 órakor lesz.

A verseny döntőjének feladatai lefedik az érvényben lévő teljes általános iskolai tananyagot. A versenyen egyszerű gondolkodtató, illetve összetettebb számításos feladatokat, valamint kísérleti, kísérletelemző és fizikatörténeti feladatokat kell a tanulóknak megoldaniuk.

Az országos döntőn szereplő valamennyi tanuló emléklapot, a díjazott tanulók az oktatási államtitkár által aláírt elismerő oklevelet, az abszolút első helyezett versenyző és felkészítő tanára Öveges József Érmet vehet át.

Győr-Moson-Sopron megyéből az alábbi versenyzők jutottak a döntőbe:

Szalai Márk, Kasza Györgyné tanítványa, Győr, Nádorvárosi Főigazgatóság Gárdonyi Géza Általános Iskola

Prajczer Péter, Lang Ágota tanítványa, Széchenyi István Gimnázium, Sopron

Ludvig Ábel és Ferenczy Gergő Sulyokné Jancsó Judit és Nikházy Lászlóné tanítványa, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr

Sinkó Luca és Hőbör Viktor Takács Éva és Nikházy Lászlóné tanítványa, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.