Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Február 12. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Véget ér a hó uralma?

Véget ér a hó uralma?

Reggel óta már csak Győr- Moson- Sopron megyében esik a hó, ott 9 óra óta 2-7 centiméteres friss hó hullott. Pénteken 7 utat lezártak a hóátfúvások miatt a Nyugat-Dunántúlon, további három szakasz pedig csak egy nyomon járható. A busz

A főutak letaposott havasak, hókásásak, a mellékutak szintén havasak - tájékoztatott a közútkezelő. Több autó megcsúszott, árokba borult, egymásnak ütközött, de személyi sérüléssel járó baleset egyelőre nem történt a Nyugat- Dunántúlon.

A buszok is mindenhol közlekednek, a Balaton és a Kisalföld Volán járatain 10-15 perces késésre lehet számítani, de eddig minden busz elindult. A Bakony Volánnál is csak néhány perces kését ígérnek. A Vasi Volán Mesterháza és Kőszeg között haladó járata reggel nem tudott elindulni egy árokba csúszott autó miatt, de azóta minden busz elindult, 10-15 perces késés azonban előfordulhat. A Zala Volán Zalakaros és Nagykanizsa között haladó busza kora reggel a járhatatlan út miatt kimaradt, azóta itt is mindenhol elindulnak a buszok, legfeljebb negyed órás késés lehetséges.

Győr-Moson-Sopron megyében 15-25, Vas megyében 20-35, Veszprémben megyében 15-25 míg Zala megyében 25-35 centiméter hó esett az utóbbi két napban. A hóátfúvások miatt 7 út járhatatlan, de elzárt település nincs a térségben.

Nem lehet közlekedni Karak és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton, Baglad és Nemesnéd, Söjtör és Tófej, Pális és Edve, Egyházasrádóc és Nagykölked közötti úton, valamint a nemeskocsi bekötőn. Egy nyomon járható a Sárvár-Ölbő, a Vönöck és Kemenesmagasi út, valamint Pápóc és a megyehatár közötti szakasz.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 12:18, csütörtök | Belföld

Megvásárolja a Vodafone az UPC-t

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

2019. Július 18. 11:45, csütörtök | Belföld

Meghívást kapott A létezés eufóriája, az auschwitz-i túlélő főszereplésével a Locarnói Filmfesztiválra

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje is meghívást kapott az augusztus 9-én kezdődő Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválra; a Tünet Együttes munkáját nyomon követő film a mustra Kritikusok Hete programjában lesz előszö

2019. Július 18. 11:34, csütörtök | Belföld

Vadonatúj utastájékoztatót vezet be a MÁV

Hamarosan megjelennek az online adatokon alapuló utastájékoztatók, így a fővárosi Futárhoz hasonló rendszerben percre pontosan tájékozódhatnak majd az utasok a vonatok indulásáról és érkezéséről.

2019. Július 18. 10:28, csütörtök | Belföld

Minőségi hibákat talált a Nébih a debreceniben

Debreceni húskészítményeket vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta programban. Élelmiszerbiztonsági szempontból a 20 különböző termék mindegyike megfelelt, ám minőségi és jelölési hibák miatt 18