Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2010. Február 12. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Véget ér a hó uralma?

Véget ér a hó uralma?

Reggel óta már csak Győr- Moson- Sopron megyében esik a hó, ott 9 óra óta 2-7 centiméteres friss hó hullott. Pénteken 7 utat lezártak a hóátfúvások miatt a Nyugat-Dunántúlon, további három szakasz pedig csak egy nyomon járható. A busz

A főutak letaposott havasak, hókásásak, a mellékutak szintén havasak - tájékoztatott a közútkezelő. Több autó megcsúszott, árokba borult, egymásnak ütközött, de személyi sérüléssel járó baleset egyelőre nem történt a Nyugat- Dunántúlon.

A buszok is mindenhol közlekednek, a Balaton és a Kisalföld Volán járatain 10-15 perces késésre lehet számítani, de eddig minden busz elindult. A Bakony Volánnál is csak néhány perces kését ígérnek. A Vasi Volán Mesterháza és Kőszeg között haladó járata reggel nem tudott elindulni egy árokba csúszott autó miatt, de azóta minden busz elindult, 10-15 perces késés azonban előfordulhat. A Zala Volán Zalakaros és Nagykanizsa között haladó busza kora reggel a járhatatlan út miatt kimaradt, azóta itt is mindenhol elindulnak a buszok, legfeljebb negyed órás késés lehetséges.

Győr-Moson-Sopron megyében 15-25, Vas megyében 20-35, Veszprémben megyében 15-25 míg Zala megyében 25-35 centiméter hó esett az utóbbi két napban. A hóátfúvások miatt 7 út járhatatlan, de elzárt település nincs a térségben.

Nem lehet közlekedni Karak és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton, Baglad és Nemesnéd, Söjtör és Tófej, Pális és Edve, Egyházasrádóc és Nagykölked közötti úton, valamint a nemeskocsi bekötőn. Egy nyomon járható a Sárvár-Ölbő, a Vönöck és Kemenesmagasi út, valamint Pápóc és a megyehatár közötti szakasz.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 14:04, hétfő | Belföld

Csökkent a hazai földgázfogyasztás

A hazai földgázfelhasználás 9883 millió köbméter volt tavaly, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben

2019. Október 21. 13:01, hétfő | Belföld

A gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

A kibervédelem alapja a gyors reagálás a fenyegetésekre, és a szakemberek közötti hatékony együttműködés

2019. Október 21. 09:58, hétfő | Belföld

Tömegverekedés tört ki a ZTE-Honvéd meccs előtt

Ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás Zalaegerszegen, ahol szombat délután 70-80 futballdrukker verekedett össze.

2019. Október 21. 08:46, hétfő | Belföld

Meghosszabbított határidővel pályázhatnak kerékpárosbarát munkaadók és önkormányzatok

Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra,