Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 13. 07:31, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Végnapjait éli a Vértesi Erőmű?

Végnapjait éli a Vértesi Erőmű?

1500-an maradnának állás nélkül, és a város távfűtése is veszélybe kerülne, ha bezárnák a Vértesi Erőművet Oroszlány szocialista polgármestere szerint. Rajnai Gábor elfogadhatatlannak tartja, hogy akár a Vértesi Erőmű végelszámol

 

A tulajdonos állami cég az MVM 12 milliárdos tőkeinjekciója, a leépítések és a kormány kétmilliárdos gyorssegélye ellenére továbbra is veszteséges a Vértesi Erőmű Zrt. A Magyarország utolsó mélyművelésű szénbányáját üzemeltető cégnél - a tervek szerint - idén 720 millió forint lesz a veszteség, igaz, ez két éve még 6,6 milliárd volt. A szakszervezetek a leköszönő kormányt hibáztatják.


Illés Róbert, az Oroszlányi Bánya- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezetének elnökhelyettese úgy fogalmazott: a Kapolyi László által megkötött rossz kereskedelmi szerződések milliárdos károkat okoztak a térség, a város és a Vértesi Erőmű számára is.


A körzet leköszönő MSZP-s képviselője, Keleti György szerint Kapolyi László áramvásárlási ügyeiben hamarosan kiderül az igazság.


Keleti György elmondta: a Vértesi Erőmű felügyelőbizottsága feljelentést tett bizonyos áramvásárlási szerződések ügyében, és a Nemzeti Nyomozó Iroda a megfelelő nyomozást végzi. „Ebbe sem a kormány nem tud beleszólni, sem más. Azt gondolom, hogy megtalálják azokat, akik ebben bűnösök és felelősök, és a szükséges igazságügyi eljárás lefolytatása után megfelelő felelősségre vonás lesz" - fogalmazott az MSZP-s országgyűlési képviselő.


Keleti György fideszes utódja azt mondja: kormánypárti elődjének akkor kellett volna erélyesen fellépnie a Vértesi Erőműért, amikor az előnytelen szerződéseket kötötték.


Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz-KDNP megválasztott országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: nem kívánja minősíteni Keleti György „ellentmondásos nyilatkozatait", amelyeket a Kapolyi-féle áramvásárlást illetően tett.

A Vértesi Erőmű közgyűlése még az új kormány hivatalba lépése előtt, május 18-án dönthet a vezetés cseréjéről, de akár a cég végelszámolással történő megszüntetéséről is. Oroszlány szocialista polgármestere szerint a Vértesi Erőmű bezárása után nemcsak 1500 ember veszítené el munkahelyét, hanem veszélybe kerülne a város távfűtése is.

(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.