Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 03. 14:40, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Végnapok a Rómerben

Végnapok a Rómerben

2010-ben már napirenden volt a Mozgókép Közalapítvány és ezzel összefüggésben álló Rómer Ház megszüntetése. A győri underground intézmény akkor időt nyert, igaz az 5 millió forintos támogatást megvonták a szervezettől.

A Rómer Ház az utóbbi hónapokban végső tartalékaiból üzemelt, a szerdai búcsú bulival pedig végleg bezárta kapuit.

Bezárt zsalugáterek jelzik, tényleg gond van a Rómer háza táján. Az egykor koncerteknek, filmvetítéseknek is helyet biztosító underground központ szerdán egy búcsú bulival köszönt el törzslátogatóitól. Az 1999-ben megalakult közalapítványt és a kultúrát szerető fiatalok előtt megnyíló Rómer Házat tavaly már fenyegette a bezárás veszélye, akkor azonban időt nyert a szervezet. A civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, januárban pedig jótékonysági koncerten gyűjtöttek pénzt az intézménynek. A megyei önkormányzat azonban az 5 millió forintos támogatást megvonta, az ingyenes épülethasználatot viszont fenntartotta. De ez nem volt elegendő a megmaradáshoz, a Rómer az utolsó tartalékait élte fel az elmúlt hónapokban. Egészen szeptember 1-ig tudtak működni, akkor végleg retesz került a faajtókra. A Rómer Ház Közalapítvány megszüntetése című előterjesztés a megyei közgyűlés szeptember 16-i napirendjén szerepel, a témát előtte az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tárgyalja, a végleges döntést pedig a testület hozza meg a hónap közepén. Hogy mi lesz a Rómer sorsa még nem tudni, de a fiatalok még bizakodnak, hogy egyszer talán visszakapják kedvelt műhelyüket.

Címkék: Rómer Ház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.