Városlista
2019. június 27, csütörtök - László

Hírek

2010. Január 20. 14:02, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Végre mindenki láthatja az eredetit!

Végre mindenki láthatja az eredetit!

A Royal Society angol tudományos társaság feltette honlapjára annak a Newton-életrajznak a kéziratát digitális formában, amelyben a szerző elmeséli, hogy a nagy fizikust miként ihlette meg egy lepottyanó alma a gravitáció elméletének kido

William Stukeley 1752-es Newton-életrajzában mesélte el, hogy a nagy fizikust egy lepottyanó alma ihlette meg a gravitáció elméletének kidolgozására, és a könyv kéziratát a Royal Society fennállásának 350. évfordulója alkalmából más dokumentumokkal együtt feltette a honlapjára (www.royalsociety.org/turning-the-pages.).

A könyv kézirata eddig az archívum mélyén hevert. A kérdéses részben a szerző leírja, hogy Newton és ő egy almafa alatt ült, és Newton elmondta neki, hogy hasonló módon egy almafa alatt ülve nézte, amint leesik egy alma, s ennek hatására merült fel benne a gravitáció elméletének ötlete.

Forrás: STOP/Daily Mail  


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 20:58, szerda | Belföld

Fellendült a gasztroturizmus a Balatonnál: Megjelent a Balatoni Gasztronómi Kalauz

Megjelent a Balaton gasztronómiai élményeit bemutató kalauz a Magyar Konyha nyári számának mellékleteként.

2019. Június 26. 18:08, szerda | Belföld

Kevesebb görögdinnye teremhet idén

A tavalyinál 10-15 százalékkal kevesebb, 160-180 ezer tonna görögdinnye-termésre számít a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke idén.

2019. Június 26. 17:53, szerda | Belföld

Kigyulladt egy busz Óbudán - FOTÓK

A Farkastorki út és a Királyhelmec utca kereszteződése közelében csaptak fel a lángok szerdán dél körül. Senki sem sérült meg, a busznak viszont csak a váza maradt meg, teljesen kiégett.

2019. Június 26. 17:00, szerda | Belföld

Fokozódó allergiás tüneteket hozhat az újabb hőhullám

Keringési panaszokat és fokozódó allergiás tüneteket is hozhat a csütörtökig tartó hőhullám – hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc „meteogyógyász” az M1-en és a Kossuth rádió közös műsorblokkjában.