Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Augusztus 27. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Végső búcsú a meggyilkolt hajdúnánási fiútól

Végső búcsú a meggyilkolt hajdúnánási fiútól

Több százan – köztük sok diáktárs – búcsúztatta a hajdúnánási temetőben csütörtök délután azt a középiskolás fiút, akit két társa különös kegyetlenséggel ölt meg a múlt héten a Keleti-főcsatornánál. A fiút polgári sz

 

Mint arról a Független Hírügynökség már korábban beszámolt, a múlt hét szerdán két fiatalkorú megölte 16 éves társát, majd holttestét a Keleti-főcsatornába dobta. Két hete tervezték 16 éves barátjuk megölését a hajdúnánási fiatalok. A 14 és 16 éves gyanúsított lecsalta a fiút a Kelet-főcsatornához, hátulról egyikük elvágta a torkát, majd belevágta a hátába a kést. A gyilkossággal gyanúsított fiúkat a rendőrség még csütörtökön őrizetbe vette, a bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásukról is döntött.

 

A 16 éves fiú eltűnését édesanyja múlt csütörtökön jelentette a rendőrségen, ahol elmondta: gyermeke szerdán két barátjával fürödni ment a Kelet-főcsatornához, de onnan nem tért haza. A rendőrség az ilyenkor szokásos eljárás keretében keresni kezdte a fiút. Felkeresték két barátját is, akik egymástól függetlenül 3-4 kérdés után beismerték, hogy megölték a fiút, holttestét a Keleti-főcsatornába rejtették, egy horgászstég alá. A rendőrök búvárok és speciális mentők segítségével csütörtök délután meg is találták a 16 éves áldozatot a görbeházi (másik nevén csegei) híd közelében, a 3-3,5 méter mély vízben.

 

A két fiatal a rendőröknek elmondta: két hete tervezték barátjuk megölését. Szerda délután együtt játszottak társukkal, majd elővették a magukkal hozott kést és orvul, hátulról egyikük elvágta vele a 16 éves fiú torkát. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, a támadók áldozatuk hátába markolatig döfték a kést. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két gyanúsított közül melyik szúrt vagy vágott.

 

(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.