Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 19. 18:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay

Vegyszeres szaga miatt üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Vegyszeres szaga miatt üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból,

miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű tételeket.

A hatósági eljárás folyamatban van.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is: ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

Címkék: üdítő, forgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.