Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2017. December 15. 11:33, péntek | Sport
Forrás: mti

Versenyek versenye - Kész az indulói lista, tízmillió forint összdíjazás

Versenyek versenye - Kész az indulói lista, tízmillió forint összdíjazás

Kialakult a férfiak 16-os, a nők 12-es mezőnye a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornájára, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban szombaton és vasárnap sorra kerülő Versenyek versenyére.

A Berczik Zoltán emlékére kiírt viadalon bruttó tízmillió forint talál gazdára.

A férfiaknál Kosiba Dániel, Lakatos Tamás, Szita Márton, Nagy Krisztián, Majoros Bence, Do Phoung Nan, Simon Ferenc, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Kriston Dániel, Magyar László, Muskó Péter, Juhász Patrik, Molnár Krisztián, Timafalvi Gergő és Fazekas Péter, a nőknél pedig Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Szvitacs Alexa, Tóth Edina, Varga Tímea, Tóth Kata, Ambrus Krisztina, Hepke Johanna, Fehér Orsolya, Imre Leila, Bálint Bernadett és Nagypál Márta nevezett az indulásra jogosultak közül.

A tornán egyesben mérik majd össze tudásukat a résztvevők. Azok indulhatnak, akik az idei ötből legalább három ranglistaversenyen részt vettek, és az öt versenyből a legjobb négy - vagy három - eredményük alapján a férfiaknál bekerültek a legjobb 16, nőknél a legjobb 12 közé.

A férfiaknál négy négyfős, a nőknél négy háromfős csoportba sorsolják a játékosokat, majd előbbi mezőnyben a csoportgyőztesek automatikusan továbbjutnak, a második és harmadik helyezettek pedig bejátszanak a legjobb nyolc közé. A nőknél az első két helyezettek kerülnek a negyeddöntőbe.

Minden helyet eldöntenek, s a végső győztes - mindkét nemnél - egymillió forintot nyer. A nőknél a 12. 140 ezerrel, a férfiaknál a 16. 100 ezerrel gazdagodik.

A verseny keretében a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) együttműködési megállapodást köt a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és megemlékezik az 1982-es budapesti Európa-bajnokságon elért magyar sikerekről is. Vasárnap ünnepélyes keretek között köszönti mind a két aranyérmes csapatot (női együttes: Kisházi Beatrix, Oláh Zsuzsanna, Szabó Gabriella, Urbán Edit; edző: Volper László; férfi válogatott: Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor, Kriston Zsolt, Molnár János; az elhunyt edző: Berczik Zoltán).

A MOATSZ tájékoztatása alapján a Versenyek versenyére a belépés ingyenes, a program mindkét napon 10 órakor kezdődik. A női döntőt vasárnap 17.45-től, a férfit 18.30-tól bonyolítják le.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 14. 15:42, péntek | Sport

A Puskás Aréna is versenybe szállt az Év stadionja-díjért

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna is szerepel azon a 21 létesítményt felsoroló listán, amelyről kikerül majd a 2019-es év stadionja.

2020. Február 13. 18:07, csütörtök | Sport

Akár már ősztől jöhet a videobírós rendszer az NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető,

2020. Február 12. 17:21, szerda | Sport

Elmarad! A koronavírus miatt törölték a Forma-1-es Kínai Nagydíjat

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Forma-1-es Kínai Nagydíj. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdai tájékoztatása szerint a versenyt nem tartják meg április 19-én, hanem egy későbbi időpontban pótolják, amikor javultak a kör

2020. Február 08. 15:06, szombat | Sport

Törölték Magyarország első FIS alpesi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.