Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Június 22. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: Magyar Család- és Nővédelmi Tud. Társ.

VERSENYFELHÍVÁS PREVENCÓS TÉMÁJÚ RÖVID FILMEK KÖRÉBEN

VERSENYFELHÍVÁS PREVENCÓS TÉMÁJÚ RÖVID FILMEK KÖRÉBEN

Kiíró szervezet: Magyar Család-és Nővédelmi Tudományos Társaság. A filmpályázat mottója: „Egészséget, jogokat és a választás szabadságát mindenkinek”

Mi a verseny célja? A verseny célja, hogy a filmes média területén tapasztalattal rendelkező fiatalok rangos közönség előtt mérethessék meg a tudásukat.

Ki versenyezhet? A versenyzőket 2 kategóriába soroljuk: 18 év alatti és 18 év feletti. Elsősorban fiatal pályázók, csoportok munkáit várjuk, akár iskolai szakkörökből, akár egyesületi műhelyekből, akár egyéni vagy ad hoc csoportos munkaként.

Mi lehet a film témája? A pályamunkáknak valamely valós vagy képzelt élethelyzetet kell feldolgozniuk, amellyel ráirányíthatják a fiatal korosztály figyelmét a prevenció, a betegségmegelőzés fontosságára. Ajánlott téma a szexuális úton terjedő betegségek veszélyeire való figyelemfelhívás, a biztonságot nyújtó párkapcsolat propagálása. Sajátosan magyar témák is feldolgozhatók, de európai dimenziójú pályamunkákat is várunk. Szintén elfogadható a fejlődő országok fenti témákhoz kapcsolódó problémáinak feldolgozása, az ezek iránti érzékenység felébresztése.

Milyen hosszú lehet a film? A beküldött pályamunkák legalább 1 perc és legfeljebb 5 perc terjedelműek lehetnek.

Meddig lehet pályázni? A határidő 2010. július 16. A műveknek eddig kell beérkezniük.

Hová lehet beküldeni a filmet? Milyen formátumban kell beküldeni? A pályamunkákat CD vagy DVD lemezen kérjük beküldeni a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság címére: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. A borítékra írják rá: „Filmpályázat" A filmeket bármely, jelenleg elterjedt lejátszó programhoz kapcsolódó formátumban elfogadjuk.

Milyen kötelezettségek terhelik a pályázókat? A pályázaton való részvétel ingyenes. A pályázók illetve pályázó csoportok kizárólag saját alkotással indulhatnak. A pályázók szerzői, alkotói jogainak tiszteletben tartása mellett, a beküldéssel egyidejűleg a szerzők a film felhasználói jogait átadják a szervező számára olyan mértékben, ami a film bírálaton illetve nyilvános eseményeken való díjmentes bemutatását illetve interneten való megjelentetését és többszörözését lehetővé teszi a szervező számára, hazai és nemzetközi szinten.

Mit lehet nyerni? A Magyar Család és Nővédelmi Társaság Bíráló Bizottsága a legjobb 3 filmet nemzetközi fórumokra továbbítja, valamint széles körben megjelenteti. A nyertesek pénzjutalomban részesülnek, illetve tárgyi eszköz jutalomban, melyek 2010 augusztusában, ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

Ha további kérdésem lenne, hová fordulhatok? Ponácz György Márk, pályázati menedzser a 20/3460742 telefonszámon és a mark@lightlove.eu email címen szívesen válaszol a kérdésekre. Webcímek: http://light_love.fw.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.