Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. November 25. 19:37, hétfő | Belföld

Versenyképes technológiával a Duna Projektben is!

Versenyképes technológiával a Duna Projektben is!

A Duna Projekt keretében idén elindult meder rekonstrukció a Thermin Vízgazdálkodási és Szolgáltató Kft. életében is nagy falatnak, komoly kihívásnak számít, és nem csak a munka nagyságrendjét tekintve.

Ugyanis a Projekt másik szereplője, a Duna szeszélyessége is komoly tényező a munkálatok végezhetősége szempontjából. Persze rettentően fontos a versenyképes és hatékony technológiák megléte is, amelynek folyamatos fejlesztésére is kitüntetett gondot fordítanak a Thermin Kft.-nél.

A folyamat éppen aktuális lépcsőjének a szakma és a nagyközönség számára történő bemutatására november 25.-én Győrújbaráton, a cég telephelyén került sor, ahol a pályázati finanszírozásból beszerzett új JCB 3 CX kotró-rakodó gép várta az érdeklődőket.

Ignácz József Thermin KftIgnácz József a Thermin Kft ügyvezetője elmondta:
"Vállalkozásunk 9 316 000 forintos támogatást nyert a „A Komplex vállalatai technológiafejlesztés mikro-,kis- és középvállalkozások számára GOP-2.1.1.-12/B-2013” című pályázaton, az Új Széchenyi Terv keretein belül. A 23 290 000 forintos összköltségvetés beruházásból egy új JCB 3 CX típusú kotró-rakodó eszköz került beszerzésre a hozzá tartozó kiegészítőkkel, 30,60,90 cm széles mélyásó kanalakkal, 150 cm széles iszapoló kanállal és ami az eddigi beszerzéseinkhez újdonság egy korszerű hótoló adapterrel, amellyel kommunális szolgáltatásaink körét bővítjük."

A Thermin Kft. - mint a rendezvényen megtudtuk - 1991-ben alakult az Északdunántúli Vízmű Rt. és magánszemélyek részvételével. A cég idén volt 22 éves, ami figyelemreméltó ténynek számít a hazai viharvert építési piacon. Egyre kevesebb építőipari vállalkozás büszkélkedhet nagykorúsággal az idő múlása ellenére. A Thermin egyébként jól van, közel 250 millió saját tőkéjével, várható idei 400 millós árbevételével és kiegyensúlyozott, folyamatosan nyereséges gazdálkodásával bizakodva tekint a jövőbe.

Thermin kft, GOP, pályázat, kotró-rakodó

Ignácz úr elmondta, a siker kulcsa a folyamatos fejlődésben van:
"A társaságunk folyamatosan fejleszt, folyamatosan újít, hisz olyan ágazatban tevékenykedünk, ahol csak az marad talpon, aki proaktívan előre gondolkodik. A társaságunknak pályázati forrás igénybevételével lehetősége nyílt eszközparkját fejleszteni. A projekt hatására, a szolgáltatások száma bővülni fog, új munkahelyek jönnek létre, és -reményeink szerint- a vállalkozás versenyképessége javulni fog!"

A Thermin az alábbi területeken van jelen a megye gazdaságában:
  • A cég építési ágazatában teljeskörűen vállalják közművek, vizi létesítmények kivitelezést. Legjelentősebb munkáik között a Duna projekt keretében végzett meder rekonstrukciót kell megemlíteni.
  • Vízgazdálkodási ágazatuk földművek-, csatornák-, parkok fenntartásával, kivitelezésével áll a megrendelők szolgálatára. Egyik legjelentősebb projektjük a győri Bercsényi ligetben végzett park kivitelezése.
  • Kisebb volumenű tevékenységük az Ingatlan bérbeadás amelynek során a Győr Somos utcai telephelyüket hasznosítják. Itt irodák, műhelyek, raktárak bérelhetők kedvező áron.

Thermin Kft.,
9025 Győr, Somos utca 1.
www.thermin.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.