Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 13. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Évértékelő és feladatszabó értekezlet a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél

Évértékelő és feladatszabó értekezlet a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél

„Ez évi feladatainkat várhatóan a tavalyinál is keményebb körülmények között, szűkösebb anyagi lehetőségek mellett kell teljesítenünk.\"

"De továbbra is vallom, hogy Önökben megvan az a tudás, akarat és elszántság, ami – az elöljárók megfelelő segítségével – biztosíték arra, hogy ez évi feladatainkat is eredményesen teljesítsük.” – hangsúlyozta Kovács Ferenc mk. ezredes, parancsnok Győrben az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred évértékelő és feladatszabó értekezletén.

A rendezvényen részt vett Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke (parancsnokhelyettes), Kovács János mk. alezredes, a HM HVK hadműveleti csoportfőnökség, fegyvernem osztály kiemelt referense, valamint Böcz Lajos alezredes, az MH ÖHP Légierő hadműveleti és kiképzési főnökség megbízott főnöke.

Kovács ezredes az ezred személyi állományához szólva kiemelte: „A mögöttünk álló esztendő sok személyi változást hozott, hiszen többüknek új zászlóalj, üteg, szakasz vagy rajparancsnoka lett, így részben megújult, megfiatalodott parancsnoki állománnyal hajtottuk végre a 2011. évi feladatainkat.” A legfontosabb feladatok között említette a SHORAD 2011 légvédelmi rakéta (IGLA) éleslövészetet, az MH 1. légvédelmi rakétaüteg nemzeti képesség ellenőrzését, a LOGICAL DECISION 2011 többnemzeti helikopteres gyakorlatot, valamint az MH EUFOR 10. váltásának felkészítését.

Parancsnok úr évértékelésében a többi között kitért a parancsnokság vezető-irányító tevékenységére, a felkészítés és kiképzés eredményeire, az ezred nemzetközi szerepvállalására, majd részletesen elemezte az egyes főnökségek, szakágak, osztályok és zászlóaljak 2011. évi tevékenységét. Az ezred erős oldalának ítélte a szakmai - elméleti felkészültséget, a gyakorlati feladatok végrehajtását, a személyi állomány fizikai felkészültségének javulását, valamint a nehéz időszakban történő összefogást.

A 2012. évi fő feladatok (parancsnoki felügyeleti átfogó ellenőrzésre történő felkészülés, MH EUFOR kontingens váltások felkészítése és biztosítása, NATO feladatokra kijelölt alegységek felkészítése és biztosítása, NEWFIP 2012 elektronikai harc gyakorlat, vezetési pont és tűzvezetési rendszergyakorlások), valamint elvárások ismertetését követően ezredes úr megköszönte a teljes személyi állomány szolgálatát, lelkiismeretes munkáját. „Meggyőződésem, hogy a tavalyi feladatokat az ezred tisztességgel teljesítette, ugyanezt a pozitív helytállást és eredményességet várom el önöktől az idei évi feladatok végrehajtása során is”-zárta beszédét a győri parancsnok.

Sáfár Albert dandártábornok az elismerés hangján szólt a jelenlévőkhöz. Az ÖHP parancsnokhelyettese kiemelte: személyesen győződhetett meg Győrben, majd hadműveleti területen is, hogy az EUFOR 10. váltásának felkészülése milyen eredménnyel járt. A nemzetközi kötelék parancsnokai folyamatosan dicsérik a győri katonák hadműveleti területen végzett munkáját. Az Összhaderőnemi Parancsnokság ezt a hozzáállást várja el a következő EUFOR váltásoktól is.A tábornok úr hangsúlyozta az idei és a következő évek legfontosabb feladata a megszerzett képességek megőrzése. Ezt pedig leginkább a közös munkával, egymást segítve tudjuk elérni. „Csak együtt tudunk létezni, csak együtt tudunk előrehaladni”!

A győri alakulat több, mint egy légvédelmi rakétás alakulat, hiszen több területen is bizonyított már az elmúlt időszakban. – vette át a szót Kovács János mk. alezredes, a Honvéd Vezérkar képviseletében. Tolmácsolta Dr. Benkő Tibor altábornagy köszönetét az elvégzett munkáért, és vezérkar főnök úr azirányú elvárását, hogy a következő időszakban is hasonló szakértelemmel, hasonló jó hozzáállással és hasonló fegyelmezettséggel járuljon hozzá az alakulat minden katonája a Magyar Honvédség, illetve a győri ezred működéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Összeségében az elmúlt év feladatait eredményesen teljesítették az Arrabonások, a hiányosságok megfelelő odafigyeléssel kiküszöbölhetők. Az ezred előtt álló 2012. évi feladatok közös munkával, pozitív hozzáállással, folyamatos képzéssel és elöljárói támogatással végrehajthatók.

2012. április 12.
Cseszreginé Csekei Judit szds.
Fotó: Sályi Gergő őrm.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.