Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 08. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Veszélybe kerülhet a pécsi ivóvíz

Veszélybe kerülhet a pécsi ivóvíz

Elfogyott a pénz az egykori kővágószőlősi uránbánya víztisztítására – tudta meg a Kossuth Rádió.

Ezért leállhat Kővágószőlős mellett az egykori uránbánya vágataiban keletkezett víz, illetve a zagytározók tisztítása. A 814 millió forintos állami forrás helyett az Országgyűlés az idei költségvetési törvényben több mint kétszázmillióval kevesebbet, mindössze 604 millió forintot különített el erre a célra.

A Kossuth Rádió információi szerint már ez a pénz is elfogyott, s ha változás nem történik, már ebben a hónapban kénytelenek befejezni a munkát. Félő, hogy a tisztítatlanul maradt szennyeződés néhány éven belül veszélyeztetheti Pécs ivóvízbázisát is.

Az államtitkárságok között pattog most a labda, elvileg mindenki támogatásáról biztosította az önkormányzatot – mondta Nagy Csaba pécsi alpolgármester. Hozzátette: egyelőre nincs megoldás, tehát tovább kell dolgozni a probléma rendezésén.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elfoglaltságaira hivatkozva nem nyilatkozott.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.