Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2020. Február 27. 14:50, csütörtök | Belföld

Veszélybe került a POSZT

Veszélybe került a POSZT

Bizonytalanná vált az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó megrendezése.

Sajtóhírek szerint ugyanis nem ad pénzt a POSZT-ért felelős cégnek a pécsi önkormányzat. A cég többségi tulajdonosa egyébként éppen Pécs városa. Kerestük ma az önkormányzatot, de csak jövő hétre ígértek tájékoztatást. A szervező cég kisebbségi tulajdonosa, a Magyar Teátrumi Társaság is csak annyit reagált, hogy zajlanak a tárgyalások – hangzott el az M1 Híradójában.

Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színész helyezett el lakatot a pécsi lakatfalon tavaly júniusban. Hagyomány, hogy minden évben a Pécsi Országos Színházi Találkozó díszvendége jelképesen egy ilyen lakattal köti össze a fesztivált, Pécs városát és saját munkásságát a hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjének nyitónapján.

Nem ad pénzt a POSZT-ért felelős cégnek a pécsi önkormányzat – ezzel a címmel jelent meg cikk a pecsaktual.hu-n. Azt írják: fizetésképtelenné vált az a társaság, amely a Pécsi Országos Színházi Találkozóért felel.

A lap szerint a város korábban írásban közölte, nem ad pénzt addig, ameddig Magyar Attila vezeti a céget. Magyar Attila ezek után beadta a lemondását, a találkozó megszervezéséhez szükséges pénz viszont még mindig nem érkezett meg. Pedig ebből kellett volna kifizetni többek között a darabokat válogató szakembereket, akik az idei versenyelőadásokat állították volna össze.

A fesztivált szervező cég tulajdonosa nagyobb részben a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő Zsolnay Örökségkezelő, kisebb részben pedig a Magyar Teátrumi Társaság. Utóbbi január végén egy közleményben azt írta: nem állapodtak meg Pécs vezetőivel sem abban, hogy a 2020-as POSZT Pécsett lesz, sem abban, hogy a következő években máshol lenne.

Az M1 megkereste a többségi tulajdonos Pécs önkormányzatát az ügyben, de nem kívántak nyilatkozni. Azt mondták: sajtótájékoztatót tartanak legkésőbb a jövő héten. A Magyar Teátrumi Társaságtól pedig azt a választ kapta az M1, hogy zajlanak a tárgyalások, így érdemben még nem tudnak válaszolni a kérdésekre.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó idén lenne éppen 20 éves.

Forrás: hirado.hu

Kép: POSZT

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 11:05, szerda | Belföld

6,4 millió a beoltottak, 3080 az új fertőzött száma, múlt héten elhunyt 61 beteg

A beoltottak száma 6 409 451, közülük 6 195 684-en a második, 3 875 291-en a harmadik, 298 288-an pedig már a negyedik oltást is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

2022. Május 25. 10:04, szerda | Belföld

Addig ütlek, amíg meg nem halsz

Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint egy jelentősebb italozást minden ok nélkül vitává alakított, majd ököllel, bicikli pumpával összeverte 44 éves rokonát.

2022. Május 25. 09:52, szerda | Belföld

Kinevezték Orbán Viktor ötödik kormányának államtitkárait

Novák Katalin köztársasági elnök - Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében - szerda reggel a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát

2022. Május 25. 09:02, szerda | Belföld

Gondozottak pénzét sikkasztotta el egy nővér Vasban

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a körmendi bíróság kedden egy szakosított szociális otthonban gazdasági nővérként dolgozó nőt, aki elsikkasztotta a gondozására bízott idősek, ápoltak pénzét Vas megyében.