Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2020. Február 27. 08:45, csütörtök | Belföld

Vészhelyzeti értesítéseket kaphatsz a mobilodra

Vészhelyzeti értesítéseket kaphatsz a mobilodra

Napokon belül megújul a katasztrófavédelem appja.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentette az Androidra és iOS-re is elérhető VÉSZ (Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás) alkalmazásának megújult változatát, a szoftver március 2-től kezdve lesz elérhető a Play Áruházon és az App Store-on keresztül. A már meglévő felhasználók természetesen automatikusan megkapják a legfrissebb verzióját, vagy legalábbis kijelzik a készülékeik a frissített verzió elérhetőségét.

„Adódik a kérdés, hogy honnan kapunk információt, ha valami komoly veszély fenyeget, vagy katasztrófa történik. Honnan fogjuk megtudni, hogy a környékünkön nagyobb baleset, vagy ipari szerencsétlenség történt, ha éppen nem nézzük a tévét, nem rádiózunk, és nem böngésszük a neten a híroldalak valamelyikét?" – olvasható az alkalmazás célja a katasztrófavédelem közleményében.

A felhasználók több kategóriából is választhatnak, hogy milyen típusú üzenetekre kíváncsiak:

- közlekedési baleset (közúti, vasúti, légi),
- tűzesetek (a lakás-, autó-, vagy akár erdőtűz),
- meteorológiai riasztás,
- rendkívüli események (árvíz, terrorcselekmény, nukleáris baleset, járvány),
illetve egyéb esemény.

A VÉSZ segítségével a felhasználók információkhoz juthatnak a lakóhelyük vagy úti céljuk aktuális helyzetéről, a tűzesetekről, a balesetekről, az áramkimaradásról vagy a meteorológia által kiadott riasztási jelzésekről, egyéb rendkívüli helyzetekről.

Az alkalmazás megújult verziójának fejlesztései közé tartozik, hogy a felhasználók már az éppen aktuális GPS-koordinátáik alapján is kérhetik az értesítéseket, a gyengénlátók nagykontrasztos módot vehetnek igénybe, a felolvasó funkció pedig a vakok és a vezetők számára jelenthet segítséget.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Mihádák Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 18:17, szerda | Belföld

Véletlenül elsütötte a fegyverét egy rendőr

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a lőfegyver használatával járó foglalkozástól azt a rendőrt,

2021. December 01. 17:03, szerda | Belföld

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik

2021. December 01. 13:03, szerda | Belföld

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

2021. December 01. 10:58, szerda | Belföld

Már meg lehet venni a 2022-es éves autópálya-matricákat

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése, a vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén,