Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2020. Február 27. 08:45, csütörtök | Belföld

Vészhelyzeti értesítéseket kaphatsz a mobilodra

Vészhelyzeti értesítéseket kaphatsz a mobilodra

Napokon belül megújul a katasztrófavédelem appja.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentette az Androidra és iOS-re is elérhető VÉSZ (Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás) alkalmazásának megújult változatát, a szoftver március 2-től kezdve lesz elérhető a Play Áruházon és az App Store-on keresztül. A már meglévő felhasználók természetesen automatikusan megkapják a legfrissebb verzióját, vagy legalábbis kijelzik a készülékeik a frissített verzió elérhetőségét.

„Adódik a kérdés, hogy honnan kapunk információt, ha valami komoly veszély fenyeget, vagy katasztrófa történik. Honnan fogjuk megtudni, hogy a környékünkön nagyobb baleset, vagy ipari szerencsétlenség történt, ha éppen nem nézzük a tévét, nem rádiózunk, és nem böngésszük a neten a híroldalak valamelyikét?" – olvasható az alkalmazás célja a katasztrófavédelem közleményében.

A felhasználók több kategóriából is választhatnak, hogy milyen típusú üzenetekre kíváncsiak:

- közlekedési baleset (közúti, vasúti, légi),
- tűzesetek (a lakás-, autó-, vagy akár erdőtűz),
- meteorológiai riasztás,
- rendkívüli események (árvíz, terrorcselekmény, nukleáris baleset, járvány),
illetve egyéb esemény.

A VÉSZ segítségével a felhasználók információkhoz juthatnak a lakóhelyük vagy úti céljuk aktuális helyzetéről, a tűzesetekről, a balesetekről, az áramkimaradásról vagy a meteorológia által kiadott riasztási jelzésekről, egyéb rendkívüli helyzetekről.

Az alkalmazás megújult verziójának fejlesztései közé tartozik, hogy a felhasználók már az éppen aktuális GPS-koordinátáik alapján is kérhetik az értesítéseket, a gyengénlátók nagykontrasztos módot vehetnek igénybe, a felolvasó funkció pedig a vakok és a vezetők számára jelenthet segítséget.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Mihádák Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

2022. Május 28. 06:00, szombat | Belföld

Forgalmi engedéllyel igazolható a jogosultság a hatósági áras üzemanyagvásárlásra

A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét