Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Április 01. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Vesztésre állnak a hazai beszállítók

Vesztésre állnak a hazai beszállítók

A magát a magyar beszállítók legnagyobb partnereként számon tartó Tesco hipermarketlánc jelenleg olyan átszervezéseket hajt végre, amelynek eredményeként a jövőben nem csupán az iparcikkek érkeznek majd ide Szlovákián keresztül, hanem

Nem csupán a műszaki cikkek, a háztartási eszközök, a papíráruk, a sajátmárkás termékek és a ruhaneműk érkeznek a magyarországi Tesco áruházakba Szlovákián keresztül a jövőben, hanem a jelenleg is zajló átszervezések nyomán idővel az élelmiszertermékek jelentős része is. Ezt a brit tulajdonú multinacionális hipermarketlánc egyik alkalmazottja árulta el a Magyar Nemzetnek, akitől megtudtuk: eddig több mint húsz dolgozónak mondtak fel a Tescónál az átszervezésre hivatkozva.


A hipermarketláncnak jelenleg három nagy raktárközpontja van hazánkban, ezekből szállítják a termékeket az áruházakba. Egyikben a friss, gyorsan romló élelmiszereket tárolják, mint például a húst, a tejtermékeket és a zöldséget, másikban a szárazárut (ilyen például a tartóstészta vagy a konzervek), a harmadikban pedig a fagyasztott árucikkek várják a kiszállítást. A Magyar Nemzet informátora szerint azonban egy ideje több kisebb raktár építésébe kezdett a Tesco Magyarországon, amelyekből a jövőben kizárólag a gyorsan romló árucikkeket szállítják az áruházakba, az iparcikkeken kívül pedig az összes többi élelmiszertermék jelentős részét is a szlovákiai raktárbázisról juttatják majd el az üzletekbe - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő