Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Augusztus 03. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Veterán tüzérek és légvédelmi tisztek országos találkozója Győrben

Veterán tüzérek és légvédelmi tisztek országos találkozója Győrben

Idén is a győri 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred adott otthont a Nyugállományú légvédelmi tisztek és tiszthelyettesek országos találkozójának. A Magyar Honvédségben p&

Kalocsa, Keszthely, Jánoshalma, Székesfehérvár, Veszprém, Nagyoroszi, Sárbogárd, Nagytarcsa, Lenti, Nagykanizsa, Budapest, Győr egykori légvédelmis" alakulatainak katonái adtak találkát egymásnak. A meghívottak péntek délelőtt az ezred Művelődési Otthonában gyülekeztek. Hiába a sok korábbi helyőrség és a megannyi jelenlegi lakóhely, a vendégek egy nagy család tagjaként üdvözölték egymást. Baráti ölelések, mosolygó arcok, előkerült fényképalbumok, állandóan változó kis csoportosulások látványa fogadta a frissen érkezőket. A hivatalos program ebéd után a Honvéd Művészegyüttes műsorával kezdődött. A művészek által előadott musical slágereket (Grease, Hair) valamennyi korosztály szívesen hallgatta.

A dalok után az alakulat újonnan kinevezett parancsnoka, Kovács Ferenc mk. ezredes vette át a szót. Olyan katonákkal állok most szemben, akik valamikor tanáraim, parancsnokaim, elöljáróim voltak"- kezdte beszédében, majd képekkel gazdagon illusztrált tájékoztatójában az ezred elmúlt egy évének történéseit foglalta össze. gy természetesen kitért az ezredparancsnoki beosztás átadás-átvételére, büszkén mutatta be a hallgatóságnak Varga László mk. dandártábornokot, volt parancsnokunkat, mint címzetes egyetemi docenst, valamint Bozsóki Attila alezredest, az ezred parancsnokhelyettesét, mint a Katonák Példaképe" díj egyik idei jutalmazottját.

Kovács ezredes az elmúlt évben kiemelkedő helytállásokról is beszámolhatott. Kollegáink (Kiss László szkv., Bora Anikó szkv., Csuti József ftőrm., Bakai Renáta őrm., Zsíros Péter tőrm.) több ízben mentettek életet szaktudásuknak, higgadtságuknak, talpraesettségüknek köszönhetően. A Parancsok r a hagyományápolásról sem feledkezett meg, mikor kiemelte, hogy az ezred méltóan ünnepelte tavaly (december 04.) a rakéta- és tüzér fegyvernem 60., valamint idén (április 15.) az alakulat fennállásának 60. születésnapját.

Kovács Ferenc mk. ezredes után Varga László okl. mk. dandártábornokot, leköszönő parancsnokot illette a szó. A Tábornok úr elmondta jó volt ennek a csapatnak a parancsnoka lenni, itt szolgálni... Tudásban, szellemiségben, mentalitásban sokat tanultam nöktől"- fordult a korábbi csapattársakhoz, bajtársakhoz. A parancsnoki beszámolót az alakuló téren csapatzászlók előtti közös fotózás, majd haditechnikai bemutató követte. A kivonult technika kezelői állták a sarat és igyekeztek tényekkel, tapasztalatokkal alátámasztani, hogy korunk technikai eszközei kitűnően megállják a helyüket. A találkozót vacsora, majd éjszakába nyúló bajtársi-baráti beszélgetés zárta.

Ahogy egy héttel korábban a jövő nemzedéke, a laktanyában táborozó gyerekek, úgy most az idősebb generáció, a nyugdíjas kollegák is így köszöntek egymástól és tőlünk: Jövőre, Veletek, Ugyanitt!" gy legyen!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.