Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 11. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Vettel a leggyorsabb a második szabadedzésen

Vettel a leggyorsabb a második szabadedzésen

A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel autózta a legjobb időt (1:22.839) az Olasz Nagydíj péntek délutáni második szabadedzésén. Vettel mögött a hazai közönség előtt versenyző két Ferrari, Fernando Alonso és Felipe Massa végzett

 
Az első szabadedzés a várakozásoknak megfelelően a McLarenek fölényét hozta Monzában, de délutánra már a Ferrarik is magukra találtak - a fanatikus olasz közönség legnagyobb örömére.

Fernando Alonso a második, Felipe Massa a harmadik időt autózta a délutáni szabadedzésen, igaz, a Red Bull német pilótájával, Sebastian Vettellel ők sem tudták felvenni a versenyt. A világbajnoki pontverseny harmadik helyezettje 1:22.839-es időt autózott, ezzel ő volt a leggyorsabb a második gyakorláson.

A Ferrari és a Red Bull csatája azonban nem csak a pályán, hanem a színfalak között is zajlik, ugyanis az osztrák istálló csapatfőnöke, Christian Horner úgy nyilatkozott, szerinte helytelen, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsa nem súlyosbította a Ferrari büntetését, amelyet a Német Nagydíjon elkövetett csapatutasítás miatt szabtak ki az olasz istállóra.

„Ahogy azt láthattuk, az ítélet semmilyen hatással nem volt a teljesítményükre - a pénzbüntetéstől most tekintsünk el" - nyilatkozta Horner. A sportvezető úgy véli, hogy a szervezet a kis mértékű büntetéssel azt sugallja az istállóknak, hogy alkalmazhatnak csapatutasítást, amennyiben hajlandóak vállalni a rájuk váró pénzbüntetést.

„Ezzel a büntetéssel tulajdonképpen precedenst teremtettek az összes többi csapat számára, amelyik csapatutasítással kíván élni - folytatta Horner. - Vagy jobban meg kell fogalmazni a csapatutasítás elleni tiltást, vagy el kell törölni az egészet."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,