Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 19. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Vettel beelőzte Alonsót a barcelonai teszt első napján

Vettel beelőzte Alonsót a barcelonai teszt első napján

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a négynapos Formula–1-es barcelonai tesztsorozat első napján. A német versenyző idejét két spanyol, a ferraris Fernando Alonso, illetve a Toro Rossóval köröző Jaime Alguersuari tu

Péntektől hétfőig Barcelonában tartják a Formula–1-es csapatok idei harmadik közös tesztelését. A gyakorlás minden délelőtt kilenckor kezdődik, s délután 17 órakor ér véget. A jerezi tesztet kihagyó Hispania-istálló ezúttal ott van a többiek között, igaz, továbbra is a 2010-es autót kormányozza az indai Narain Karthikeyan, a gárda egyetlen szerződtetett pilótája. A csapat később úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy szombaton Vitantonio Liuzzi ül be az autóba.

Nem volt könnyű dolga a pilótáknak, ugyanis vizes pályán indult az edzés, és egészen délig tartott, amíg teljesen felszáradt a pálya a csütörtöki heves esőzés után. Ez egyben azt is jelentette, hogy a versenyzők nagy része akkor futotta a leggyorsabb köröket, amikor a száradó pályán slick gumikra váltott a délelőtt folyamán, míg délután inkább hosszabb etapokat voltak kint a pilóták.

Alonso is ekkor futotta meg 1:25.485-ös körét, ami sokáig megdönthetetlennek bizonyult. A címvédő Vettel az utolsó periódusban teljesítette a körei nagy részét, majd a végén megtett egy pár gyors kört is, és 1:24.374-el megfutotta a leggyorsabb időt.

Jól teljesített Jamie Alguersuari és Kobajasi Kamui is, ők voltak az egyetlenek, akik még 1:26-on belülre tudtak kerülni. A Renault-nak sok problémája volt a nap folyamán, így Vitalij Petrov és Nick Heidfeld viszonylag kevés kört tudott megtenni a pályán.

A nap hírei közé tartozik, hogy a Williams bejelentette, február 24-én délben mutatják be az autó végleges festését, de ezt csak az interneten követhetik figyelemmel az érdeklődők.

Barcelonát követően már csak egy teszt áll majd a csapatok rendelkezésére, de a bahreini zavargások miatt előfordulhat, hogy nem Szahírban, hanem másik pályán köröznek majd a versenyzők. A barcelonai pálya üzemeltetői már jelezték is, hogy szívesen otthont adnának az utolsó tesztnek is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.