Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Május 23. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Vettel ellenállt Hamilton nyomásának, és újra nyert

Vettel ellenállt Hamilton nyomásának, és újra nyert

Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíjon megszerezte idei 4. futamgyőzelmét, miután a versenyen ellenállt Lewis Hamilton nyomásának. A Red Bull-istálló fölénye közel sem volt akkora a barcelonai versenyen, mint amire az időmérő edzés után sz

Sebastian Vettel keményen megdolgozott a Spanyol Nagydíjon idei negyedik győzelméért, de végül maga mögött tartotta Lewis Hamiltont, és hat tizedmásodperccel megelőzte az angolt. Az első sort szombaton kisajátító Red Bull versenyét alaposan befolyásolta, hogy Fernando Alonso a 4. helyről indulva az első kanyarban az élre állt, és a 18. körig ott is haladt, Vettel előtt.

A német ekkor jól időzített kerékcseréjével lerázta a spanyolt, de Hamilton mögötte maradt, és a verseny végéig üldözte, sőt az utolsó körökben keményen támadta is a KERS-t csak a verseny bizonyos szakaszaiban használó vb-címvédőt.

A dobogóra Jenson Button állhatott még fel, az angol rossz rajt után az 5. helyről visszaesett a 10. pozícióba, de eggyel kevesebb boxkiállásának köszönhetően lágy gumikon elhúzott Alonso és a pole-ból rajtoló, az első kanyarba harmadikként forduló, de csak a 4. helyen célba érő Webber mellett, és meg is tartotta jó helyezését.

Webber 10 éves sorozatot szakított meg azzal, hogy nem tudott nyerni a pole-ból. A Spanyol Nagydíj élvezetesebb volt, mint amit az elmúlt években megszokhattunk tőle, de a DRS a többi pályához képest nem vált be annyira, kevés előzés volt az élbolyban, azok is inkább a gumik közötti különbségeknek volt betudható.

Az utolsó helyről feljövő Nick Heidfeld új gumijait jól használva más pályán feljebb is zárkózhatott volna a 8. pozíciónál, de Barcelonában ez volt a maximum. A Mercedesek mögött maradt, Michael Schumacher és Nico Rosberg a 6.és a 7. helyezést szerezte meg.

A Sauber is dupla pontszerzésnek örülhetett, Sergio Pérez a 9., Kobajasi Kamui a 10. lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.