Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 16. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Vettel újra a pole-ban, Webber viszont csak a 18.

Vettel újra a pole-ban, Webber viszont csak a 18.

Sebastian Vettel zárta az élen a Kínai Nagydíj hivatalos időmérő edzését, így az idény harmadik futamát is az első rajtkockából kezdheti meg Jenson Button, Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Fernando Alonso elől. A Red Bullnak így sem tök

A Red Bull-istálló szerelői negyedórával az időmérő edzés megkezdése előtt is kőkeményen dolgoztak Mark Webber autóján, amelyen tönkrement a KERS. Az ausztrál nem is tudta használni a mozgásienergia-átalakítót, amely nélkül eleve hátrányban indult riválisaival szemben.

A Red Bull azonban ragaszkodott stratégiájához, és az első szakaszban mindkét pilótáját kemény keverékű gumikon küldte ki a pályára. Az utóbb idei harmadik pole pozícióját is megszerző Sebastian Vettel és a hasonlóan eljáró McLaren pilótái továbbjutottak, de Webber pórul járt, és a 18. helyen kiesett az első szakaszban. Legfeljebb annyi öröme lehet, hogy mögüle is KERS nélküli autók rajtolnak, így nem veszít annyi pozíciót a rajt után, mint egy hete Malajziában.

A McLarennél Jenson Button megverte a második rajtkockáért folytatott csatában Lewis Hamiltont, aki az egyik lágy gumiját a versenyre tartalékolva csak egy gyors kört futott az időmérő harmadik szakaszában.

Nem jutott be az utolsó, tízperces etapba a 14. rajtkockát megszerző Michael Schumacher és a múlt heti versenyt a 3. helyen záró, ezúttal 16. Nick Heidfeld, akiken Vitalij Petrov műszaki hibás autója fogott ki a második szakasz hajrájában, és a boxutcai várakozás során lehűlő gumijaival nem tudott elég jó kört futni.

Nico Rosberg viszont idei legjobb eredményét elérve 4. lett, míg Fernando Alonso ezt a futamot is az 5. rajtkockából kezdi meg.

A 25. születésnapját ünneplő Paul di Resta eddigi legjobbjával, 8. rajthellyel rukkolt elő, míg a 69. életévét betöltő Sir Frank Williams nem lehet ennyire boldog autói teljesítménye miatt: Rubens Barrichello a 15., Pastor Maldonado a 17. rajtkockát szerezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!