Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2010. Január 26. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vezető helyen: a hazai nagyvárosok között Győrben a legolcsóbb a távhő ára

Vezető helyen: a hazai nagyvárosok között Győrben a legolcsóbb a távhő ára

Az áfa-csökkentésnek köszönhetően januártól Győrben is olcsóbb a távhő. Az alapdíj és az FA változás miatt egy átlagos győri család éves szinten 15.000 fo

Győr Város nkormányzatának Közgyűlése múlt év december 17-én fogadta el a lakossági távhőszolgáltatás új díjairól szóló rendeletet, mely az alapdíjak változására terjed ki és 2010. január 1-től hatályos.
A lakossági alapdíj a 2008. évi díjemelést megelőzően négy évig nem emelkedett és ez 2008-as díjváltozás is a szükségesnél kisebb volt. 2009-ben pedig nem volt alapdíjváltozás.
Az elfogadott alapdíj emelkedése a fűtést és melegvíz-szolgáltatást igénybevevő felhasználók többségénél 8,5%-ot tesz ki. Egy átlagos méretű lakás (141 légm3) esetében ez az alapdíj emelkedés bruttó 321 forint havi többletkiadással jár. Várhatóan 2010. január közepétől a távhőszolgáltatásra vonatkozó általános forgalmi adó 18%-ról 5%-ra mérséklődik.
Az alapdíj és az FA változás együttes hatását figyelembe véve az éves távhőköltség csökken, a csökkenés mértéke egy melegvizet is igénybevevő, energiatámogatás nélküli átlaglakás esetén 15 000 forint.
A győri távhőszolgáltatásról továbbra is elmondható, hogy az ország nagyvárosai között a legolcsóbb és a teljes országot figyelembe véve is a legolcsóbbak közé tartozik. A díjváltozási kezdeményezésünket jóváhagyó MEH határozat is leszögezi, hogy "a győri távhőszolgáltatás továbbra is olcsó marad az országos átlaghoz viszonyítva.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 21:06, csütörtök | Helyi

„HÍD – MOST II.” - kiállítás az egyetemen

Csütörtökön délután nyílt meg a „HÍD – MOST II.” című Lengyel – Magyar közös képzőművészeti kiállítás, a Széchenyi István Egyetem Új tudástér emeleti galériájában.

2019. November 14. 13:00, csütörtök | Helyi

Pénteken nyit az újjáépített Vásárcsarnok Győrben

Pénteken reggel 6 órakor nyitják meg a Hermann Ottó utcai, átalakított és felújított Vásárcsarnokot a vásárlóknak.

2019. November 14. 11:53, csütörtök | Helyi

Top 5 szórakozóhely Győrben – mutatjuk a listát

Szívesen kieresztenéd a gőzt hétvégén? Vagy egy hétköznap esti iszogatásra neveznél be?

2019. November 14. 07:00, csütörtök | Helyi

A MOB elnöksége elutasította Borkai Zsolt életjáradékának visszavonását

„A MOB fontosnak tartja, hogy az olimpiai járadékra vonatkozó szabályozás a jövőben is objektív maradjon” – áll a tájékoztatásban.