Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2010. Január 26. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vezető helyen: a hazai nagyvárosok között Győrben a legolcsóbb a távhő ára

Vezető helyen: a hazai nagyvárosok között Győrben a legolcsóbb a távhő ára

Az áfa-csökkentésnek köszönhetően januártól Győrben is olcsóbb a távhő. Az alapdíj és az FA változás miatt egy átlagos győri család éves szinten 15.000 fo

Győr Város nkormányzatának Közgyűlése múlt év december 17-én fogadta el a lakossági távhőszolgáltatás új díjairól szóló rendeletet, mely az alapdíjak változására terjed ki és 2010. január 1-től hatályos.
A lakossági alapdíj a 2008. évi díjemelést megelőzően négy évig nem emelkedett és ez 2008-as díjváltozás is a szükségesnél kisebb volt. 2009-ben pedig nem volt alapdíjváltozás.
Az elfogadott alapdíj emelkedése a fűtést és melegvíz-szolgáltatást igénybevevő felhasználók többségénél 8,5%-ot tesz ki. Egy átlagos méretű lakás (141 légm3) esetében ez az alapdíj emelkedés bruttó 321 forint havi többletkiadással jár. Várhatóan 2010. január közepétől a távhőszolgáltatásra vonatkozó általános forgalmi adó 18%-ról 5%-ra mérséklődik.
Az alapdíj és az FA változás együttes hatását figyelembe véve az éves távhőköltség csökken, a csökkenés mértéke egy melegvizet is igénybevevő, energiatámogatás nélküli átlaglakás esetén 15 000 forint.
A győri távhőszolgáltatásról továbbra is elmondható, hogy az ország nagyvárosai között a legolcsóbb és a teljes országot figyelembe véve is a legolcsóbbak közé tartozik. A díjváltozási kezdeményezésünket jóváhagyó MEH határozat is leszögezi, hogy "a győri távhőszolgáltatás továbbra is olcsó marad az országos átlaghoz viszonyítva.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.

2020. Április 12. 11:57, vasárnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.