Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 21. 09:55, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Világkörüli út 962 helyszínnel

Világkörüli út 962 helyszínnel

Mindenki álmodott már arról, hogy hátratolja irodai székét, fogja a táskáját és befizet egy világkörüli útra. Aki meg is szeretné tenni, annak nincs másra szüksége, mint egymillió fontra.

Aki meg is szeretné tenni, annak nincs másra szüksége, mint egymillió fontra és két évre, ennyibe kerül és ennyi ideig tart ugyanis a világ minden bizonnyal legdrágább utazása, amely 962 világörökségi helyszínt érint, Magyarországon például a tokaji borvidéket.

A luxusutakra specializálódott Hurlingham Travel által szervezett és a veryfirstto.com ajánlatában szereplő út lélegzetelállító látványosságokat kínál a résztvevőknek: elviszik őket többek közt a Tádzs Mahalhoz Indiában, Angkorba Kambodzsában, a piramisokhoz Egyiptomban és Mexikóban, a Tiltott városba Kínában és a Machu Picchura Peruban.

Nem maradt ki a kínálatból a vietnami Halong-öböl, az egyesült államokbeli Grand Canyon, a jordániai Petra romváros, a lenyűgöző Iguazu-vízesés Argentína és Brazília határán, az Athos-hegy és az Akropolisz Görögországban, a Tower Londonban - és még további 949 helyszín, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított - írta a The Daily Mail című brit lap.

Magyarországon a budapesti Duna-parttal, a budai Várral, az Andrássy úttal, Hollókővel és környékével, az aggteleki cseppkőbarlanggal, a pannonhalmi apátsággal, a Hortobággyal, a pécsi nekropolisszal, a Fertő-tavi kultúrtájjal, valamint a tokaji borvidékkel ismerkedhetnek meg az utasok.

Az út összeállításakor azt vették figyelembe, hogy a helyszínek biztonságosak legyenek a látogatók számára, emellett elérhető legyen business classt kínáló járatokkal. Az utasok kényelméről is gondoskodnak a szervezők, akik többek közt a párizsi George V. hotelben, a New York-i Plazában, a velencei Cipriani Hotelben és a moszkvai Ritz-Carltonban szállásolják el ügyfeleiket.

"Ez a legizgalmasabb út, amelyet valaha összeállítottunk és az elképzelhető legérdekesebb kaland is egyben" - fogalmazott az utazási iroda szervezője.

Az út a Very First To kínálatában szerepel, a vállalkozás egyedülálló élményeket kínál ügyfeleinek. Korábbi ajánlatai között szerepelt például 170 ezer fontért, hogy a megajándékozott személy egymillió rózsaszirommal körülölelve ébredhet Valentin-napon, de ez a cég kínálta a világ legdrágább karácsonyi vacsoráját is 125 ezer fontért négy személyre.

Címkék: utazás, világkörül

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.