Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 01. 14:36, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Világrekord Tiszalúcon

Világrekord Tiszalúcon

A szeptember 18-ai hétvége is érdekes és sok területet érintő programokat kínált azok számára, akik ellátogattak a borsodi nagyközségben, Tiszalúcon megrendezésre kerülő Tiszalúci Hal/ÁSZ Napra.

Siri Norbert polgármester úr elmondása alapján, egy hónapja született meg az ötlet,miszerint több mint 5000 db törpeharcsából, pontosabban 6200 darabból készítsenek halételeket, amely legyen egyben egy világrekord kísérlet.

A helyi Sporthorgász Egyesület és az Önkormányzat szervezésében zajlottak a halrekord állítás előkészületei. Mindenki szívvel-lélekkel támogatta, hogy a terv megvalósuljon. A „Túróscsusza alagút törpeharcsa paprikással nevű ételt és a fűszeres kukoricalisztben sütött ropogós harcsa ételkülönlegességeket Jáger Attila séf vezényletével, a tiszalúci önkormányzat szakácsai és konyhai dolgozói és segítőik készítették el.

A rekordkísérlet mellett, a rendezvénynek egy nemesebb célkitűzése is volt. Jótékonysági gyűjtés is történt ugyanis a Hal/ÁSZ Napon, amelynek célja, hogy a Tiszalúcon elő Balogh Nóra álma megvalósuljon,akinek egy speciális lábprotézisre van szüksége.

Az egészséges életmód hirdetése és az egészségmegőrzés általánosságban is nagyon fontos szerepet kapott a Nap során, ugyanis jelen volt az Országos Mentőszolgálat egyik egysége bemutató jelleggel és egész nap egészségügyi szűréseket végeztek a Magyar Vöröskereszt önkéntesei. A rendezvény biztonságáról a helyi polgárőrök gondoskodtak a Rendőrség segítségével, amely szervezet közbiztonsági standot is felállított a rendezvényen.

A rendezvény egy másik fő eleme a főzőverseny volt. A Tiszalúci Hal/ÁSZ Kukta Kupán 12 csapat készítette el a finomabbnál finomabb halételeket.

Az elkészült fogások zsűrizésében polgármester úr és Deák-Bárdos Mihály többszörös európabajnok és világbajnoki ezüstérmes birkózó,valamint a település díszpolgára, Dr. Kovács Pál képviselő úr mellett, a Médiások is kivették részüket. A sok kiváló étel sorrendjéről nehezen tudtak dönteni az ítészek, de az érvek hosszas megvitatása után kihirdették a győztest, amely a helyi Katolikus Egyházközösség csapata lett.

A Tiszalúci Hal/ÁSZ Nap természetesen nemcsak gasztronómiából állt, fontos szerepet kapott a sport, a kultúra és a szórakozás is, amelyben a legaktívabb szerepet a Prémium Médiaválogatott vállalta.

Fésűs Nelly művésznő és párja Vajtó Lajos, Beleznay Endre, Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Fischer Norbert, Földesi János, Lui, Ricky, aki a házigazda szerepet is betöltötte Török László, valamint Csordás László, Tiszalúc alpolgármestere, aki ezen a napon nemcsak az egyik főszervezőként, hanem a csapat tagjaként is nagy segítségére volt a Médiaválogatott csapatának.

A sportszeretők többek között a Tiszalúci Foci/hal/ÁSZ Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán szurkolhattak együtt.

A Médiaválogatott mellett pályára lépett a Magyar Olimpikonok és Sztársportolók csapata, a Kamino kupa Sportstaff-jai is team-ként, valamint a helyiek Lúci Foci Baráti Kör nevű csapata is. A mérkőzést indító kezdőrúgást a rendezvény fővédnöke és egyik főtámogatója, Dr.Koncz Zsófia országgyűlési képviselő végezte el, aki a közelmúltban, az édesapja emlékére Tokajban megrendezett Polgármesterek Labdarúgó Kupán, a Polgármesterek és Parlament csapata közötti gálamérkőzésen focizott is. Ezt a tornát egyébként az előbbiekben említett Lúci Foci Baráti Kör nyerte meg.Képviselőnő 2020. óta látja el feladatát, édesapját követve és az általa megkezdett képviselői munkát folytatva tovább a térség képviseletében. Elsődleges feladatának tartja ennek a régiónak a fejlesztését és az itt élők életminőségének a javítását.

A pályán zajló sportszerű játék mellett,a színpadon is zajlottak a különböző előadások. A Prémium Médiaválogatott tagjai, akik nemcsak a focipályán, de a színpadon is képviseltették magukat, színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget!

Fésűs Nelly művésznő, Beleznay Endre, Lui Világrekorder Bűvész, Cozombolis, Fischer Norbi és nem utolsósorban Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba műsorainak köszönhetően nagyon jó hangulatban telt az idő.

A minden korosztály számára élményt nyújtó műsorok mellett a Tiszalúci Hal/ÁSZ Nap délutánján került megrendezésre az I. Tiszalúci Falusi Játékok mókás sportvetélkedője, amely során csizmadobálásban, horogra akasztásban, zsákban futásban, vízhordásban és asszonytolás talicskán versenyszámban mérhették össze erejüket az 5 fős csapatok. Ez a program is kiváló sportos szórakozást nyújtott versenyzőknek, nézőknek, kicsiknek, nagyoknak és családoknak egyaránt.
A legfiatalabb korosztályra is gondoltak a szervezők, ugyanis a megnyitót követően indultak a gyerekeknek szóló programok és játékok, a helyi óvoda dolgozóinak és a Tiszalúci Mesevár Alapítvány önkénteseinek szervezésében.

A Tiszalúci Hal/ÁSZ Napon nemcsak a világrekord ételeket lehetett megkóstolni, hanem 12 kistermelő is hozzájárult a fogyasztható ételek sokaságához csakúgy, mint a helyi vadásztársaság ízletes vad és halételei.

A nap késő délutáni részében a rendezvényen fellépett Tóth Andi, majd az esti órákban Kollányi Zsuzsi szórakoztatta a helyieket és a más településekről érkezőket műsorával.

A programsorozat befejezéseként pedig Kefir a V- Tech együttes énekese állt a közönség elé, aki dalaival zárta a sikeres és tartalmas, a világrekordot is magában foglaló Tiszalúci Hal/ÁSZ Napot.

A Prémium Médiaválogatott ismét egy remek napon van túl! Mozogtunk, együtt voltunk, jótékonykodtunk! Köszönjük a Tiszalúciak meghívását, fogadtatását, vendégszeretetét!

Földesi János

Címkék: tiszalúc, világrekord

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára